Изпълняващият длъжността министър на националната сигурност на САЩ Чад Улф

...
Изпълняващият длъжността министър на националната сигурност на САЩ Чад Улф
Коментари Харесай

От последните минути: Още един министър хвърли оставка в САЩ

Изпълняващият длъжността министър на националната сигурност на Съединени американски щати Чад Улф е подал оставка. Това оповестяват американските медии, базирайки се на писмо от ръководителя на ведомството.

Отбелязва се, че по-рано Улф е отправил рецензия към поддръжниците на настоящия президент Доналд Тръмп, които нахлуха в Капитолия. Той бе нарекъл потреблението на насилствени способи за реализиране на политически цели недопустимо, а също по този начин е призовал Тръмп и всички определени чиновници да осъдят дейностите на стачкуващите. Въпреки това, Улф бе оповестил, че ще продължи да извършва активността си като министър на националната сигурност.

По-рано американският министър на образованието Бетси Девос и министърът на превоза Илейн Чао напуснаха своите длъжности след случилото се в Капитолия.

Според американските издания, в допълнение към желанието да се разграничат от Тръмп, министрите може да са водени от отвращение да вземат участие в процеса на възможното премахване на президента според 25-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати (относно невъзможността на президента да извършва задълженията), за което приканват демократите.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР