Изпълняващият длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел и 16-те премиери

...
Изпълняващият длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел и 16-те премиери
Коментари Харесай

COVID: След страскащите данни Германия въвежда 2G и 2G+ ограничения

Изпълняващият длъжността канцлер на Германия Ангела Меркел и 16-те министър председатели на провинции се договориха за няколко ограничения за ограничение на пандемията. Лидерите подчертаха нуждата от имунизации за всички чиновници на лечебни заведения и старешки домове, заяви.

Те се споразумяха и за въвеждането на " 2G " ограничавания за неимунизираните в тези райони, където е превишен избран % на хоспитализация. " 2G " се отнася до система, позволяваща свободно придвижване за развлекателни действия единствено за geimpft oder genesen — " имунизирани или възобновени ".

Меркел от дълго време поддържа по-строги ограничения за ограничение на пандемията. Тя още веднъж дефинира актуалната обстановка като " трагична ".

Ваксинацията в Германия е единствено към 68% и е по-ниска в източните и южните райони на страната, където равнищата на заразяване и хоспитализация са достигнали рекордни равнища.

Новият пример за по-строги регулации

Така наречената периодичност на хоспитализация ще бъде новият пример за въвеждане на по-строги регулации в Германия: Ако повече от трима на 100 000 поданици в даден район са приети в болница с Коронавирус, правилото за 2G ще се ползва за всички публични развлекателни действия в дадена провинция. Ниво от шест на 100 000 ще изисква хората да покажат спомагателен негативен тест за Коронавирус ( " 2G+ " ). От равнище от девет следва да бъдат приложени спомагателни ограничения като ограничавания за контакт. В момента всички немски провинции като се изключи Хамбург, Долна Саксония, Шлезвиг-Холщайн и Саарланд са на равнища над три на 100 000. Саксония-Анхалт и Тюрингия са на равнища над девет.

В отговор на растящите цифри провинциите Саксония и Бавария по-рано този месец към този момент постановиха 2G ограничавания.

В четвъртък в цялата страна за 24 часа бяха регистрирани над 65 000 нови инфекции. Здравните чиновници предизвестяват, че броят евентуално ще се удвои най-малко.

Федералният парламент гласоподава по-рано в четвъртък да не се удължава " епидемиологичната обстановка от национално значение ", откакто изтече на 25 ноември. Извънредната обстановка беше въведена през март 2020 година като правно съображение за федералното държавно управление на Германия да може да подхваща дейности в цялата страна, като да вземем за пример налагане на ограничавания за пътешестване. Партиите, които би трябвало да образуват идващото държавно управление, предложиха нов набор от правила, които към момента би трябвало да бъдат утвърдени от Бундесрата, горната камара на Народното събрание.

Плановете включват наложителни ежедневни проби за чиновници и гости на домове за възрастни, без значение дали са имунизирани или не.

Те също по този начин включват " 3G " правила (geimpft, genesen, oder getestet — " имунизирани, възобновени или тествани " ), които изискват от хората да показват доказателство за цялостна имунизация или възобновяване или годен негативен тест за Коронавирус на работните места и в публичния превоз. Действието на разпоредбите за работа от вкъщи също ще бъдат възобновени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР