Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където

...
Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където
Коментари Харесай

Шефът на „Трейс груп холд“ отрече строителството на пътя да е основният виновник за катастрофата край Своге

Изпълнителят на рехабилитацията на пътния сектор в Искърското дефиле, където в събота стана тежката злополука, е една от компаниите на „Трейс груп холд“. Председателят на Надзорния съвет на холдинга – професор Николай Михайлов, отхвърли пред БНР строителството на пътя да е главният провинен за злополуката.

Обектът в същината си е работен 2013 – 2014 год., а 2016- та година е признат с акт 16, макар че към този момент се експлоатирал от години. През последните години секторът не е поддържан от „Трейс“, съобщи Михайлов.

Проектът за осъществяване е утвърден въз основа на заданието. Цялата техническа спецификация е утвърдена от АПИ, в това число вида на потребления асфалт и цената му. Обектът е втори клас и не е очакван да носи оптимално натоварване, посочи още представителят на изпълнителя. Той не можа да уточни компанията – надзирател на обекта

Вече е изрязана плоча от асфалта на мястото, и е дадена за лабораторен разбор, който ще ревизира плътността и сцеплението. Обектът е втори клас и не е очакван да носи оптимално натоварване, съобщи Николай Михайлов за програмата. При наклоните натоварването е още по-голямо.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР