Изпълнителят на проекта за реновиране на пътеките до Седемте рилски

...
Изпълнителят на проекта за реновиране на пътеките до Седемте рилски
Коментари Харесай

Издирва се фирмата с багера в Рила, за да получи акт

Изпълнителят на плана за реновиране на пътеките до Седемте рилски езера в националния парк, позволил качването на екскаватор в предпазената територия, се търси, с цел да му бъде връчен акта за нарушаването, съобщи екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро пред парламентарната комисия по околна среда по време на блиц контрола в четвъртък. Не стана ясно какво пречи да бъде открита компанията " Юнайтед Пропърти груп ", с която е подписан контракт за над 3 млн. лева за рехабилитацията на туристическите пътеки.

От думите на Димитров стана ясно още, че съвсем 10 дни откакто тежката строителна техника бе снимана от туристи, към момента не са ясни и подизпълнителите на компанията " Юнайтед Пропърти груп ". На 30 юни инспекция по случая образува и Кюстендилската прокуратура, а дни по-късно и Върховната административна прокуратура подреди на екоминистъра инспекция, каквато той преди този момент бе оповестил, че е почнала.

Сега Ревизово изясни, че инспекцията се прави от комисия по Оперативна стратегия " Околна среда ", по която са обезпечени над 10 млн. лева за втората фаза на целия план за развиване на парк " Рила ", която е на стойност 12 млн. лева Тя би трябвало да откри кой, по кое време, къде, с каква техника е работил, както и към кои подизпълнители се е обърнал изпълнителят.

По думите му частта от плана, обвързвана с рехабилитацията на пътеките, е била съобразена със международният опит в предпазената зона посетителите да имат достъп до стеснен брой пътеки, а не да вървят, където желаят, с цел да се резервира природата.

Проектът бил изработен по този начин, че всички действия да са напълно ръчно осъществявани, в това число качването на материалите благодарение на животинска двигателна сила, както и да се вземат на място част от материалите. По задание там не е трябвало да бъде допускана тежка машинна техника, сподели екоминистърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР