Изпълнителното бюро взе решение ПГ утре да внесе проект за

...
Изпълнителното бюро взе решение ПГ утре да внесе проект за
Коментари Харесай

БСП иска мораториум върху лицензиране на нови частни болници


Изпълнителното бюро взе решение ПГ на следващия ден да внесе план за решение на Народното събрание за мораториум върху лицензиране на нови частни лечебни заведения. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова и напомни, че при разискването на бюджета от Българска социалистическа партия са предложили държавните общински и регионални лечебни заведения да не са търговски сдружения. „ Отново ще предложим това нещо, ще повторим тази наша законодателна самодейност и нека в този момент към този момент откри схващане и от другите парламентарни групи и това да се одобри “, сподели Нинова. „ Но първата ни стъпка е възбрана за лицензиране на тези частни лечебни заведения, които са издигнати и чакат лиценз, ще го внесем още на следващия ден ”, съобщи тя.

Днес тя отговори на ГЕРБ за приватизацията на Техноимпекс и за Корнелия Нинова. „ Какво настояват ГЕРБ? Корнелия Нинова излъга, че договорката е проверявана няколко пъти ”, сподели тя и сподели документи като четеше какво написа в тях. Те са от 1998 г, от 1999 година от ВКП и 2001 година

„ Не са подавани сигнали – неистина номер 1. Подаден е сигнал, подписан от КТ „ Подкрепа ”. Не са осъществявани инспекции – неистина номер 2. Извършвани са две такива плюс финансова проверка. Заключенията от всички тези инспекции ви го прочетох: Не са открити данни за осъществени закононарушения и са прекъснати ”, сподели тя.

Прехвърляйки се в наши дни, тя уточни, че ГЕРБ цитират писмо от основния прокурор Сотир Цацаров. „ Чете се едно изречение от него, само че не се демонстрира документа. Много апокрифно някак си ГЕБ го крият ”, съобщи тя. Нинова сподели, че се сдобила с него. „ Където написа с резолюция на АП - София от 10 юли 2017 година постановлението на СГП е доказано и също така е посочено, че по преписката не са налице данни за осъществено закононарушения от член 282 и 220 от Наказателен кодекс ”, сподели Нинова и уточни, че тези текстове от Наказателен кодекс са длъжностни закононарушения за подписана неизгодна договорка и длъжностни закононарушения при нарушаване или несъблюдение на подписан контракт или договорка.

„ Сега Нинова пита: Кой лъже? Уважаеми ГЕРБ за какво лъжете за Техноимпекс и за Корнелия Нинова? Кой в този момент ще излезе пред обществото и ще каже: ние излъгахме, ще изясни за какво? ”, попита тя. Според нея цялата концепция за проверката на прехода в последните няколко седмици, най-малко обществено и най-малко към този момент се свежда до Техноимпекс и Корнелия Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР