Изпълнителното бюро представи за обсъждане на Националния съвет проект за

...
Изпълнителното бюро представи за обсъждане на Националния съвет проект за
Коментари Харесай

НС на БСП с декларация за проблемите в транспортния бранш и позиция за модернизация на армията

" Изпълнителното бюро показа за разискване на Националния съвет план за позиция на левицата за процесите на рационализация и развиване на Българската войска и въоръжените сили. Дебатите по нея не престават ". Това съобщи на конференция в централата на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, член на ИБ на партията. " Позицията за следващ път ще удостовери уговорката на Българска социалистическа партия към процесите на рационализация и развиване на армията и въоръжените ни сили. В този дух е декларираната и гласувана в пленарна зала поддръжка за двата модернизационни плана " - посочи той.

Зафиров изясни, че левицата е наясно с всички недостатъци в тези планове, само че се дава политическа поддръжка, която е под изискване. " Ако преценим, че в хода на процедурите зародят учредения за подозрения във връзка с корупционни практики и оттегляне от заложени параметри, и всички останали неща, на които бяхме очевидци през предходните години, то ние сме подготвени да оттеглим тази наша поддръжка и на самата ратификация на тези планове да гласуваме по друг метод ", предизвести той.

За дебатите по време на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия Зафиров изясни, че има разнообразни мнения, само че е общо мнението на всички изказващи се, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да стои настрана от процеса на тази рационализация, въпросът е за формата на присъединяване.

Той означи, че са се появили спекулации за позицията на Българска социалистическа партия за капиталовите проекти- дали има разминаване с конгресни решения и декларирани позиции на водача на Българска социалистическа партия на КСНС. " Няма разминаване по позицията ни за недостигане на 2% от Брутният вътрешен продукт за защита. Това изискване е спазено при двата плана за рационализация. Спазено е и изискването за разсрочване на тези планове за 12 години, което разрешава те да не оказват по-малък напън върху бюджета ", сподели още Зафиров. Подчерта, че в плановете е заложено нещо друго, за което Българска социалистическа партия от дълго време упорства - индустриално съдействие. " Това ще е значимо, с изключение на за развиването на качествата на нашите въоръжени сили, само че и ще е огромен плюс за българската стопанска система ", изясни Атанас Зафиров.

Петър Курумбашев: Международният превоз е изваден от обсега на Директивата за командировани служащи

„ Положителният миг за пакета за подвижност е, че интернационалният превоз е изваден от обсега на Директивата за командировани служащи. Тази инструкция се ползва за каботажа. " Това съобщи евродепутатът от левицата Петър Курумбашев на конференцията в централата на Българска социалистическа партия. По думите му от една страна позитивното е, че водачите не би трябвало да се прибират всяка седмица в къщи или на посочено от тях място. От друга страна, обаче, е било признато транспортните средства да се връщат на 3 седмици.

„ Основният мотив е, че това се прави поради така наречен пощенски кутии. Регистрираните български камиони може би са над 70 000, само че по-голямата част от тях не са благосъстоятелност на български жители ", изясни Курумбашев. Той сподели също, че се е приело ускорено въвеждане на цифрови тахографи, само че е било по-добре въвеждането им на по-късен стадий, с цел да може фабрично да се конфигурират такива устройства в камионите.

Във връзка с проблемите в транспортния отрасъл, Петър Курумбашев изясни, че Българска социалистическа партия е приела декларация, обвързвана с превоза, която съставлява послание към сътрудниците социалисти и демократи и е адресирана до Удо Булман - ръководител на групата и до Сергей Станишев - президент на ПЕС.

10.06.2018 година
София

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР