Изпълнителното бюро на подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство в

...
Изпълнителното бюро на подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство в
Коментари Харесай

БСП сигнализира ОССЕ и ПАСЕ заради тв интервюта на служебни министри


Изпълнителното бюро на подаде сигнал за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори само че 02.04.2023 година от страна на служебния кабинет на Радев. Документите с съответни данни за намесата са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на индивида на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ, оповестиха от пресцентъра на.

В своя сигнал левицата напомня междинния отчет на БДИПЧ за предварителните парламентарни избори на 02.10.2022 година: „ В него ясно беше установено, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозни изказвания, ориентирани основно против “, написа управлението на партията и допълват, че това неприемливо държание продължава и в този момент. Свидетелство за това са обществените изказвания в национални медии на служебния министър на правораздаването Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

Сигналът показва извадка от предаването “Защо, господин министър? “, излъчено на 05.02.2023 година по БТВ, в което служебният министър Зарков насочва отрицателни и погрешни изказвания и внушения за положението, ролята, бъдещето и политиките на. В свое присъединяване в предаването “Панорама “, излъчено на 03.02.2023 година по БНТ1, вицепремиерът Пеканов също показва извънредно отрицателно мнение против, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на отбрана на изконни леви полезности и хрумвания. 

Изпълнителното бюро на левицата дефинира тези изказвания на служебните министри като жестоко и неприемливо вмешателство във вътрешнопартийните работи на. „ Това е опит за нанасяне на имиджови вреди на партията за повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия. Нещо повече, такова държание на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушение на демократическия политически развой “, се споделя още в сигнала.

Ръководството на партията напомня, че според Конституцията една от главните задания на всеки длъжностен кабинет е да организира почтени и транспарантни избори, а не интервенция в тях. Те показват и терзание, че това тенденциозното отрицателно отношение на държавното управление против ще се ускорява с приближаване на изборите на 2-ри април.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР