Изпълнителното бюро на БСП взе решение социалистите да не подкрепят

...
Изпълнителното бюро на БСП взе решение социалистите да не подкрепят
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи проектобюджета на служебното правителство

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия взе решение социалистите да не поддържат проектобюджета, импортиран от служебното държавно управление. Това разгласи на конференция водачът на партията Корнелия Нинова.

" В него има голословни разноски, занижени доходи и е противообществен. Има голословни разноски, тъй като са заложени 10 милиарда лева за финансови разноски. Това е повече от предишни години, а и практиката демонстрира, че не се харчат. Освен това става дума за 10 милиарда единствено за половин година. Няма и аргументация за какви планове са тези разноски. От това перо могат да се понижат разноски. Занижени доходи, тъй като се планува анулация на досегашната процедура да се събира 100% дял от държавните сдружения. Това се трансформира на 50%, което ощетява бюджета с половин милиард. Антисоциален – тъй като се позволява най-бедните и уязвимите да понасят най-голямата тежест от рецесията ", уточни Нинова.

Българска социалистическа партия ще упорства за повдигане на минималната работна заплата на 850 лева от 1 юли, а майчинството за втората година да е равно на минималната заплата.

Според социалистите заложеният недостиг от 6,4% е повишен. По техните сметки е действително да се заложи недостиг от 4%-4,5%.

" Притискането на недостига под 3% единствено и само, с цел да се влезе в еврозоната, не е подходящо. Но препоръчаният недостиг от 6,4% не е действителен. Той е повишен с разноски, против които не стои аргументация ", уточни Нинова.

Ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сформират държавно управление, Българска социалистическа партия ще бъде съпротива на това държавно управление, сподели още ръководителят на социалистическата партия.

Съветът по финанси към Националния съвет на Българска социалистическа партия разиска оферти от служебното държавно управление законопроект за Държавен бюджет за 2023 година Беше изработен обширен разбор на неговите параметри, като бяха взети под съществено внимание бюджетните практики на страните членки на Европейски Съюз в техните бюджети за настоящата година, както и в проектобюджетите им за 2024 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР