Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на НС на БСП

...
Изпълнителното бюро на БСП ще предложи на НС на БСП
Коментари Харесай

Георги Гергов да бъде изритан от БСП реши Изпълнителното бюро на столетницата

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия ще предложи на Народно събрание на Българска социалистическа партия Георги Гергов да бъде изключен от Българска социалистическа партия. Това се случи след приемане на отчета на работната група, управлявана от Кристиан Вигенин, основана във връзка противоуставното привикване на съвещание на Областния съвет в Пловдив, чийто ръководител е Гергов.

Сред претекстовете са жестоко нарушение на уставни правила, касаещи отговорностите на партийните членове.

С държанието си Гергов уронва престижа на партията, не работи за обезпечаване на социална поддръжка на политиката й и за одобряване на положителното й име.

Създадената работна група организира срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и региона, на които бе разисквано положението на организациите, трендовете в състава им, резултатите от извършените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимоотношението на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно извършеното съвещание на Областния съвет.

Работната група се срещна с ръководители на партийни организации и редови социалисти, които показаха своята позиция за активността на партийното управление там и ролята и престижа на Българска социалистическа партия в съответните общини. Бяха извършени и срещи с представители на свалените от регистрация дискусионни клубове в Пловдив " Георги Кирков " и " Лява достоверност ".

Работната група се срещна и с постъпилите в Националния съвет и ОПКК сигнали и писма в последните години.

Предстои Народно събрание на Българска социалистическа партия да се произнесе по предлагането на Изпълнителното бюро на партията, признато на 05.01.2021г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР