Изпълнителното бюро на БСП подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство

...
Изпълнителното бюро на БСП подаде сигнал за поредното недопустимо вмешателство
Коментари Харесай

БСП се жалва на Европа от Радевите министри Зарков и Пеканов

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия подаде сигнал за следващото неприемливо вмешателство в идните изключителни парламентарни избори на 2.04.2023 година от страна на служебния кабинет на Радев. Документите с съответни данни за намесата са изпратени до Бюрото за демократични институции и права на индивида на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и Парламентарната асамблея на ОССЕ, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

В своя сигнал левицата напомня междинния отчет на БДИПЧ за предварителните парламентарни избори на 02.10.2022 година: „ В него ясно беше установено, че президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозни изказвания, ориентирани основно против Българска социалистическа партия “, написа управлението на партията и допълват, че това неприемливо държание продължава и в този момент. Свидетелство за това са обществените изказвания в национални медии на служебния министър на правораздаването Крум Зарков и вицепремиера Атанас Пеканов.

Сигналът показва извадка от предаването “Защо, господин министър? “, излъчено на 05.02.2023 година по БТВ, в което служебният министър Зарков насочва отрицателни и погрешни изказвания и внушения за положението, ролята, бъдещето и политиките на Българска социалистическа партия. В свое присъединяване в предаването “Панорама “, излъчено на 03.02.2023 година по БНТ1, вицепремиерът Пеканов също показва извънредно отрицателно мнение против Българска социалистическа партия, обвинявайки партията в популизъм, както и в липса на отбрана на изконни леви полезности и хрумвания.

Изпълнителното бюро на левицата дефинира тези изказвания на служебните министри като жестоко и неприемливо вмешателство във вътрешнопартийните работи на Българска социалистическа партия. „ Това е опит за нанасяне на имиджови вреди на партията за повлияване на изборния резултат и в ущърб на Българската социалистическа партия. Нещо повече, такова държание на служебния кабинет води до дестабилизиране на партийната система и разрушение на демократическия политически развой “, се споделя още в сигнала.

Ръководството на партията напомня, че според Конституцията една от главните задания на всеки длъжностен кабинет е да организира почтени и транспарантни избори, а не да се намесва в тях. Те показват и терзание, че това тенденциозното отрицателно отношение на държавното управление против Българска социалистическа партия ще се ускорява с приближаване на изборите на 2 април.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР