Изпълнителният вицепрезидент на ATP Европа Дейвид Мейси сподели впечатленията си

...
Изпълнителният вицепрезидент на ATP Европа Дейвид Мейси сподели впечатленията си
Коментари Харесай

Шеф на АТР Европа: Скоро ще е ясно бъдещето на DIEMA XTRA Sofia Open

Изпълнителният вицепрезидент на ATP Европа Дейвид Мейси показа усещанията си от DIEMA XTRA Sofia Open. Той е положително надъхан по отношение на бъдещето на шампионата в България и съобщи, че решението ще бъде взето от локалните спонсори.

“Това е третият ми път на шампионата. Радвам се доста, че съумях да се върна. Това е една от тези съревнования, където залата е чудесна за тенис. Има доста фенове, които идват тук и се надявам, шампионатът да става все по-силен за в бъдеще ”, сподели Мейси.

“Смятам, че Григор Димитров е свръхестествен тенисист. Играта му е от международна класа. България би трябвало да се гордее с него, само че всеки шампионат е по-голям от един играч. Това, което беше значимо е, че в София имаше първокласен тенис. За мен е извънредно значимо почитателите да видят приказен тенис без значение кой играе ”, добави той.

“Моделът и желанието ни е един или двама състезатели от топ 10 да вземат участие на всеки подобен прохождащ шампионат. Според мен Стан Вавринка несъмнено е тенисист, който притегля публиката. Такива играчи имаше и предходната година – Доминик Тийм, Давид Гофен и несъмнено Григор Димитров. Виждаме доста качествени играчи тук ”, съобщи още Мейси.

“Важното е шампионатът да бъде подсилен, с цел да го има. Решението ще бъде взето от локалните спонсори, а не непосредствено от ATP. Ако спонсорите са удовлетворени шампионатът да остане тук, както и федерацията, държавното управление и почитателите, не виждам причина да не остане тук и през идващите години ”, приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР