Изпълнителният съвет на СЗО се състои от 34 членове, избирани

...
Изпълнителният съвет на СЗО се състои от 34 членове, избирани
Коментари Харесай

Расте гневът срещу СЗО заради руски министър на висок пост

Изпълнителният съвет на СЗО се състои от 34 членове, избирани за три години. Настоящата изпълнителна комисия, на която Мурашко е член, работи от 2020 до 2023 година Задълженията на изпълнителния комитет включват координиране на дневния ред на Общото заседание на СЗО и резолюциите, които ще бъдат прегледани на него. В същото време комисията работи след Общото заседание за поощряване на осъществяването на утвърдените решения и политики. Тоест актуалният министър на опазването на здравето на Русия има директно въздействие върху дневния ред и работата на СЗО.

В изпълнителния комитет влиза и министърът на опазването на здравето на Беларус Дмитрий Пиневич.

СЗО дълго време избягваше да осъди нашествието на Русия в Украйна, напомнят украински медии. Освен това ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус разкритикува вниманието към войната в Украйна, като означи, че „ обстановката в Украйна е световно значима, само че други „ рецесии “ не са получили задоволително внимание “, оповестява Theguardian.com.

Русия остава пълновръстен член на СЗО, не са й налагани наказания.

На собствен ред, съгласно Ройтерс, дипломатическата задача на Украйна приканва Европейския офис на СЗО да организира незабавна среща за въздействието на съветската инвазия върху опазването на здравето в страната. Призивът й е подписан от 38 страни-членки на СЗО, написа БГНЕС
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР