Изпълнителният съвет на Световната здравна организация (СЗО) ще разгледа на

...
Изпълнителният съвет на Световната здравна организация (СЗО) ще разгледа на
Коментари Харесай

СЗО ще разгледа кандидатурата на досегашния ръководител на организацията за нов мандат

Изпълнителният съвет на Световната здравна организация (СЗО) ще прегледа на започващата си през днешния ден в Женева 150-а сесия кандидатурата на досегашния началник на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус за нов мандат от пет години, съобщи ТАСС.

Сесията на изпълнителния съвет ще продължи до 29 януари.

Генералният шеф на СЗО е основният административен и механически началник на СЗО, който упражнява надзор върху интернационалната й активност в областта на опазването на здравето.

Тедрос Аданом Гебрейесус, който стана общоприет шеф на СЗО през 2017 година, е единственият претендент за управителната позиция. В сходство с устава на СЗО генералният шеф се назначава на сесията на Световната здравна асамблея по предложение на изпълнителния съвет, който прави в началото разглеждане на кандидатурата. Именно такова в началото разглеждане на кандидатурата ще бъде направено в границите на сесията на съвета тази седмица.

Планира се годишната сесия на Световната здравна асамблея да бъде извършена през май. Световната здравна асамблея е висшият управителен орган на СЗО, аналог на Общото заседание на Организацията на обединените народи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР