Изпълнителният съвет на ДСБ дава мандат на председателя на партията

...
Изпълнителният съвет на ДСБ дава мандат на председателя на партията
Коментари Харесай

ДСБ започва преговори за траен съюз с "Да, България" и други опозиционни партии

Изпълнителният съвет на ДСБ дава мандат на ръководителя на партията Атанас Атанасов за основаване на дълготраен политически съюз сред ДСБ и " Да, България ", отворен за разширение към други демократични опозиционни политически субекти. Това се показва в резолюция на управлението на ДСБ, призната в неделя на съвещание в Пловдив.

Дясната партия прави оценка ръководството на страната като " извънредно рисково, създаващо нестабилност с непрекъснатите си кавги и напрежение във всички браншове, значими за жителите, застрашаващо демокрацията, сигурността и европейския път на България ". В резолюцията се показва, че с държанието си кабинетът " Борисов 3 " неизбежно води страната към политическа рецесия и предварителни парламентарни избори.

ДСБ приема като приоритет нуждата от създаване на мощен, политически съюз в център-дясно, чиято съществена цел е събаряне на властническия режим " Борисов ", възобновяване на парламентарната република, противопоставяне на корупцията и повишение благосъстоянието на българските жители, се показва в резолюцията.

Решението е взето седмица откакто партия " Движение България на жителите " разгласи, че замразява участието си в Реформаторския блок, и даде един месец на управлението му за усилване на опозиционността и дейности за събаряне на държавното управление. В противоположен случай партията ще напусне блока, както предходната седмица направи " Глас национален ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР