Изпълнителният председател на Българска стопанска камара Радосвет Радев посети Пловдив,

...
Изпълнителният председател на Българска стопанска камара Радосвет Радев посети Пловдив,
Коментари Харесай

Голям пловдивски бизнесмен: Липсват квалифицирани работници!

Изпълнителният ръководител на Българска стопанска камара Радосвет Радев посети Пловдив, където се срещна поредно с Йорданка Кляшева - ръководител на УС на Стопанска асоциация – Пловдив, и с Максим Митков – притежател на  " Макском “ ЕООД и член на УС на БСК. 

Тема на диалозите беше бизнес средата у нас и, в частност – в Пловдивския район. Сред районните проблеми представителите на локалния бизнес показаха недобрата инфраструктура и неприятната транспортна скица на града, както и бавното административно обслужване. " Пловдив заслужава доста повече и дружно би трябвало да работим за това “, сподели Радосвет Радев след срещите. Той добави, че летище " Пловдив " е една огромна полезност за Южна България, а авиокаргото е превоз на бъдещето.

И тук, както и при предходните районни срещи на Радосвет Радев, като главен проблем се очерта недостигът на работна ръка. Беше маркирана неналичието на фрагменти на всички нива – от мениджъри до изпълнителски състав, само че най-много квалифицирани индустриални служащи. В " Макском “, да вземем за пример, през 2012 година са работили 1100 души, а в този момент са 650, като се търсят минимум още 150 служащи, с цел да могат да се извършват поръчките в период. Средната чиста заплата във компанията е 1000 лева като се планува и наново покачване за годината от 15% в края на август и, макар относително положителното възнаграждение, налице е изострен недостиг на монтажисти.

" За европейския пазар към този момент е значимо не количеството, а качеството, по тази причина за нас е от първостепенно значение да имаме висококвалифицирани експерти във всички етапи на производството, тъй че да отговорим на високите условия и да задържим пазарните си позиции “, показа Максим Митков. Той осведоми, че с помощта на европейската антидъмпингова политика по отношение на Китай и с поддръжката на мощната Европейска организация на производителите на колела, българското велосипедопроизводство бележи стабилно развиване и има постоянна експортна позиция. Европейски Съюз е най-големият консуматор и производител на колела в света. България заема четвърто място по произвеждане в Европа, само че страната ни е на дъното на статистическата канара по ползване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР