Изпълнителният комитет на УЕФА реши днес, че ще започне да

...
Изпълнителният комитет на УЕФА реши днес, че ще започне да
Коментари Харесай

УЕФА ще раздава пари по-рано от предвиденото - родните клубове също ще получат

Изпълнителният комитет на УЕФА реши през днешния ден, че ще стартира да изплаща " неотложно " дължимото на клубовете поради пандемията и предстоящите финансови разтърсвания в огромна част от клубовете в Европа. От централата ще финансират по-рано от плануваното всички клубове, които са имали представители в националните тимове, играли квалификации за Евро 2020 и Лигата на нациите. Така и част от родните клубове ще получат по-ранна финансова помощ.

Обща сума от 50 милиона евро ще бъде разпределена сред клубове, чиито футболисти са играли квалификации, само че не са стигнали до финалната фаза на шампионата или плейофите. В това число са и отборите, класирали се за Евро 2020. Това са 39 национални тима. България се класира за плейофите и е в различен лист, съгласно който клубовете, чиито футболисти са играли за народен отбор, стигнал плейофите, ще си разпределят общо 17 милиона евро.

На плейофната фаза са 16 национални гарнитури, измежду които и нашият внушителен отбор. Още 2,7 млн. евро ще бъдат раздадени на клубовете с представители в плейофната фаза, само че това ще стане след изиграването на плейофите според от присъединяване. УЕФА е планувала най-малко 200 милиона евро за всички клубове.

Около 130 милиона ще бъдат разпредели сред клубове с представители на еврофиналите, преместени за идното лято. От централата потвърдиха, че в този момент стартират заплащанията към 676 клуба от 55 европейски федерации. Пълният лист на клубовете и получените суми ще бъде показан от УЕФА след финалите на Евро 2020.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР