Изпълнителният директор на врачанската МБАЛ Христо Ботев Кети Ценова е

...
Изпълнителният директор на врачанската МБАЛ Христо Ботев Кети Ценова е
Коментари Харесай

Директорът на болницата във Враца подаде оставка

Изпълнителният шеф на врачанската МБАЛ " Христо Ботев " Кети Ценова е подала оставка. Това заяви здравният министър Христо Хинков пред Българска национална телевизия.

Той посочи, че ще я одобри, като през днешния ден щял да се срещне с нея. Ценова заема поста от октомври предходната година. Хинков не сподели каква е повода за оставката, само че най-вероятно решението ѝ е предизвикано от рецесията в педиатричното поделение в болничното заведение, което е пред закриване. Това се дължи на всеобщото овакантяване на лекари в детското поделение. Повечето от тях са пуснали заявки за овакантяване, защото от години не могат да почиват пълноценно поради неналичието на личен състав. Така единственото за региона държавно лечебно заведение Изпълнителният шеф на врачанската МБАЛ " Христо Ботев " Кети Ценова е подала оставка.

Това заяви здравният министър Христо Хинков пред Българска национална телевизия. Той посочи, че ще я одобри, като през днешния ден щял да се срещне с нея. Ценова заема поста от октомври предходната година.

Хинков не сподели каква е повода за оставката, само че най-вероятно решението ѝ е предизвикано от рецесията в педиатричното поделение в болничното заведение, което е пред закриване.

Това се дължи на всеобщото овакантяване на лекари в детското поделение. Повечето от тях са пуснали заявки за овакантяване, защото от години не могат да почиват пълноценно поради неналичието на личен състав. Така единственото за региона държавно лечебно заведение да остане без педиатрия. Хинков добави, че през днешния ден ще се срещне с управлението на болничното заведение, педиатрите, регионалния шеф и кмета на Враца, като задачата ще е да се откри решение на казуса.да остане без педиатрия. Хинков добави, че през днешния ден ще се срещне с управлението на болничното заведение, педиатрите, регионалния шеф и кмета на Враца, като задачата ще е да се откри решение на казуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР