Изпълнителният директор на ВМЗ - Сопот Иван Иванов и синдикатите

...
Изпълнителният директор на ВМЗ - Сопот Иван Иванов и синдикатите
Коментари Харесай

Във ВМЗ подписаха новия КТД с редица социални придобивки

Изпълнителният шеф на ВМЗ - Сопот Иван Иванов и синдикатите подписаха новия групов трудов контракт за сдружението.

Вчера след посещаване на вицепремиера Корнелия Нинова служащите в оръжейницата реализираха съглашение за нарастване на заплатите с 200 лева, ежемесечни ваучери за храна и други обществени придобивки.

Много съм удовлетворен, че първата ми обществена изява във ВМЗ е подписването на групов трудов контракт, сподели новият изпълнителен шеф на сдружението Иван Иванов.

В новия Колективен трудов контракт са одобрени по-добри обществени условия за служащите и чиновниците, стана ясно на срещата.

Минималната работна заплата там става 1.1 от МРЗ за страната, платеният годишен отпуск се усилва на 26 дни.

Договорени са по-добри условия за ексклузивен и нощен труд, както и отбрана при всеобщи уволнения. За Коледа и Великден служащите ще получат по една минимална заплата за сдружението.

Новото са контрактуваните по-високи суми за ваучери - от 80 на 200 лева месечно и в допълнение заплащане за трудов стаж и професионален опит, както и механизъм за компенсиране при годишна инфлация над 5%.

Важно е да има работа и всички служащи да са спокойни, обявиха синдикатите след подписването на КТД.

Накратко бе показан и новият 3-членен ръб на шефовете на ВМЗ - Сопот.

Новият шеф Иван Иванов е някогашен офицер с военен опит, бил е ексобластен шеф на София - област, както и заместник-министър на защитата.

Председател на Съвета на шефовете на ВМЗ ЕАД е Мариан Йовчев, който е оглавявал борда на шефовете на заводите ТЕРЕМ, които също са част от Военно-промишления комплекс.

Третият член на борда е Камен Шаралиев, сега шеф на съставния цех за инструментална екипировка и ексцентрично съоръжение. До 2016 година бе заместник-кмет на община Сопот в екипа на кмета Веселин Личев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР