Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ проф. Костадин Ангелов ще бъде

...
Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ проф. Костадин Ангелов ще бъде
Коментари Харесай

Шефът на „Александровска сменя Кирил Ананиев?

Изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Александровска “ проф. Костадин Ангелов ще бъде новият здравен министър, твърди " Ефир2 ". Той ще размени досегашния Кирил Ананиев, който си отива сигурно от държавното управление. Коалиционният съвет ще разгласи всички промени на следващия ден откакто ще заседава още веднъж. Кирил Ананиев се чака да стане финансов министър, защото е най-хубавият специалист по държавен бюджет и той би трябвало да приготви финансовата рамка на страната за 2021 година

Проф. Костадин Ангелов беше един от най-активните медицински представители около изключителното състояние поради ковид. Той е магистър по медицина, и магистър по публично здраве и здравен мениджмънт, Медицински университет – София. Има още магистратура по финанси от УНСС. Специалист е по „ Хирургия”, хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.

Кариерата си стартира през 2004г. в незабавното поделение на УМБАЛ „ Св. Анна ". От 2006 година и все още е хирург в Клиниката по хирургия, УМБАЛ „ Александровска” – София. Проф. Ангелов е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските лечебни заведения за интензивно лекуване в Република България, член на Факултетния съвет на Медицински факултет, МУ-София, член на Академичния съвет на Медицински университет – София, където е и учител. Съветник е в Комисията по опазване на здравето към Народното събрание и основен координатор на Експертния съвет по „ Хирургия”, Министерство на здравеопазването. Владее британски и съветски език и употребява работно френски език.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР