Изпълнителният директор на Twenty-First Century Fox Рупърт Мърдок Още по

...
Изпълнителният директор на Twenty-First Century Fox Рупърт Мърдок Още по
Коментари Харесай

Англия ще разследва медийните стандарти на Fox

Изпълнителният шеф на Twenty-First Century Fox Рупърт Мърдок

Още по тематиката
BBC и CBS ще си споделят наличие

Новото партньорство сред двете медии цели да усъвършенства качеството на репортажите от горещи точки
14 юли 2017
Fox на Рупърт Мърдок купува английската Sky

Досега Fox държеше 39% от акциите
19 дек 2016

Медийната група Twenty-First Century Fox ще би трябвало да потвърди на управляващите във Англия, че дава отговор на всички стандарти за телевизия, с цел да завоюва утвърждението на държавното управление за закупуването на малкия екран Sky, написа Reuters. Водената от милиардера Рупърт Мърдок компания повдигна подозрения по отношение на интервенциите си поради американската телевизия Fox News, най-важното звено в портфолиото на цялата компания.

Министърът на културата и медиите във Англия Карън Брадли е поискала от страна на регулаторния орган за конкуренция и пазари да направи 24-седмично следствие към Fox и поддържането на медийните стандарти от страна на малкия екран. Друго терзание за управляващите във Англия се оказва възможното уголемение на въздействието на Мърдок в страната.

Милиардерът бе един от любимците на политическата класа на Острова, която искаше да бъде представяна добре в всеобщите таблоиди на Мърдок Sun и Times. Това се промени през 2011 година, когато след голям скандал за подслушвания от страна на друга негова медия – News of the World – стана ясно, че публицистите от изданието нелегално са подслушвали и следели персоналната връзка на политици, известни персони, както и на жертви на закононарушения.

Несигурна договорка

Fox от дълго време имаше желание да купи цялата Sky, в която към този момент държи 30%, само че договарянията се забавиха дълго време и до съглашение се стигна едвам през декември 2016 година Оттогава насам обаче администрацията на Тереза Мей е подхванала доста малко стъпки за утвърждение на договорката. Един от медийните регулатори на Острова Ofcom посъветва държавното управление да утвърди договорката, тъй като не е разкрила нарушавания при медийните стандарти. Вместо това обаче управляващите се обръщат към регулатора по конкуренция, който ще направи допустимо най-дългата инспекция за стандартите.

Карън Брадли разяснява, че има доста въпросителни по отношение на плануваното закупуване на Sky и какво въздействие ще има тогава Fox в страната. Изненада докара до 5% спад в цената на акциите на Sky, който обаче бързо бе премахнат. " Вчера получих писмо и от двете огромни партии в страната по отношение на случая. Въпреки че те не са съгласни изцяло с моя подробен метод, няма да има проблем той да се случи ", разяснява Брадли пред Народното събрание в сряда. Тя означи, че откакто бъдат направени инспекциите, финалното решение още веднъж ще бъде нейно.

Чакането продължава

От Fox излязоха с изказване, че компанията остава разочарована от бавното развиване във Англия. " Гледаме напред към съдействието си с управляващите и самостоятелния регулаторен орган. Надяваме се, че откакто завърши, процесът ще продължи ", се споделя в изказването.

Мрежата Fox News в Съединени американски щати се сблъска с няколко абсурда, в това число и редица каузи по отношение на полов тормоз и дискриминация. Те доведоха до оставките на някогашния изпълнителен шеф Роджър Айлс, както и един от най-известните водещи на малкия екран Бил О’Райли. Друго черно леке в историята на медиите на Мърдок си остава абсурда с несъществуващия към този момент таблоид News of the World. Той беше и главната причина Sky да не бъде напълно закупена от Fox още през 2011 година, когато и политическата среда беше по-благоприятна - някогашният основен редактор на изданието Анди Коулсън по-късно беше представител на премиера Дейвид Камерън, само че в следствие беше приет за отговорен и наказан на 18 месеца затвор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР