Изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков даде интервю за Дарик

...
Изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков даде интервю за Дарик
Коментари Харесай

Пламен Марков: Разликата в представянето на отбора се дължи на мотивацията

Изпълнителният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков даде изявление за " Дарик радио " , в което разгласи упованията си за идния мач с Йънг Бойс довечера. Той се опита да изясни и за какво " алените " демонстрират две лица - едно в Лига Европа и друго в шампионата.

- Г-н Марков, какви са упования Ви за третия мач от групите на Лига Европа против Йънг Бойс?
- Този мач се явява основен за нашия тим, изключително като погледнем резултатите, които бяха направени от четирите тима досега. Ключов, че в случай че успеем да победим, оставаме с очаквания да попаднем измежду първите два тима. Равният мач също ни дава теоретични шансове. Смятам, че тимът ще бъде пределно стимулиран да се показа по най-хубавия метод и да реализира една победа, с която освен ще зарадваме нашите стотици хиляди почитатели, само че и ще имаме убеденост в битката за шампионската купа.

- След равенството с Рома, не съжалявахте ли в ЦСКА за загубата от Клуж на старта. Не го ли проспаха този дуел?
- Мисля, че мачът с Клуж беше малко по-специален. През първото полувреме тимовете бяха равностойни. Имахме териториален плевес. Необяснимо е за какво през втората част нещата се развиха по този начин. Допуснахме поврат. Клуж взе превес. Особено при първия гол се получи спад, който продължи до края на мача.

- Бяхте на терена. Всеки приказва за този неестествен терен. Дори подскочихте леко на него. Има ли в действителност такава разлика?
- При всички случаи има разлика. Но това не може да бъде предтекст за един неготивен резултат. Разбира се, че навиците, които тимът домакинстващ на подобен има им дават преимущество. По друг метод е придвижването на топката. Видяхме, че той се полита. Смятам, че топката по тази трева ще е по-бърза. Падането на топката ще бъде друго. Но за това е тренировката - момчетата да " опипат " терена и да може на следващия ден това да не бъде проблем на следващия ден по време на мача.

- Ясно е, че в този момент фокусът е върху мача с Йънг Бойс. Споменахте шампионата. Кога ЦСКА ще стартира да се държи като ЦСКА в шампионата?
- Много необичайно и за мен е, че тимът се показва по радикално друг метод - по един метод порядъчен, даже добър в групата в Лига Европа и по различен в шампионата. Като че ли виждаме два разнообразни тима, които играят разнообразни състезатели. Вероятно, това до някаква степен се дължи и на мотивацията. Нямам друго пояснение. Когато имаш опция за положително показване в европейските шампионат и то никога не на неприятно равнище, а пък в това време у нас да се представяш криво-ляво... и то предвид на всички упования.
efbet Лига 11 кръг, неделя 1 ноември  ЦСКА-София 1:0краен резулат  Царско село
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР