Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, говори в предаването

...
Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, говори в предаването
Коментари Харесай

От ЦСКА: Новият стадион може да струва над 90 милиона

Изпълнителният шеф на ЦСКА – Филип Филипов, приказва в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT. Ръководителят на „ алените “ се спря главно на тематиката със стадион „ Българска войска “ и официализирането на взаимното сдружение с страната в лицето на ММС. Филипов обясни и завършилите връзки с немската компания SportFive, както и възможностите на водача в efbet Лига за 32-а купа. Към този миг ЦСКА води с точка пред първенеца в последните 11 години Лудогорец. Не на последно място шефът обясни, че с началото на тази 2023-а година е направена напълно нова идея за школата, а недалечна цел на управлението е изграждане на общежитие въз основата в Панчарево.

„ Най-важната стъпка е реалност. ЦСКА е съсобственик на „ Българска войска “. Много значима стъпка е учредяването на сдружението с ММС, по този начин ЦСКА може да разполага със стадиона си. Плод е на дълготраен труд, за който би трябвало да благодарим на семейство Ганчеви и тяхната неотстъпчивост “.

„ Трудностите бяха доста, доста спънки. Но даже за момент не си помислихме, че няма да стигнем дотук. Всички работихме непрекъснато. Хубавите неща се случиха. Договорът е неопределен. И страната, и ЦСКА са със предпазени ползи. 50% е за страната с парцела, 50% е и за ЦСКА с капитала “.

„ Тези седем импортирани милиона са 25%. Останалите 75% са капитала за построяването на стадиона. Този капитал обаче няма да е задоволителен. Ще бъде неведнъж надхвърлен. 70-90 милиона е действителната стойност на стадиона. Базата в Панчарево стана прелестна, само че има неща за дотъкмяване. Имаме предпочитание за градеж на общежитие. Проектантските калкулации за построяването на стадиона е 80-90 милиона стадиона, само че с тази инфлация може да ги надвиши. Въпросът за спомагателни сътрудници не е към мен. Към семейство Ганчеви, аз не мога да кажа “(б.р - през днешния ден стана ясно, че 40% от акциите на ЦСКА към този момент са на фонд, зает и със градежа на новата " Армия " ).

„ Със периоди не можем да се ангажираме. Зависими сме от разнообразни институции. Дано получим разрешенията в най-кратки периоди. Договорът със Спортфайв беше консултантски. Няма никакви разногласия. Първо, ние даже нямахме контракт с тях, а с компания, която беше заела немски консултанти. Няма драма в това отношение. Не мога да разясня раздялата с Инджов. Благодаря му за работата в ЦСКА “.

„ Атмосферата с Ботев Пловдив беше доста хубава. Добре е тимът да бъде подкрепян. Всеки състезател желае да има цялостни трибуни. Не сме се срещали особено с последователи. В началото на лятото с Дани Ганчев разяснихме какво желаеме да създадем и реализираме. Мисля, че се вижда смяната в клуба в доста посоки. Отборът играе добре, цялост е “.

„ Имаме една основа, добър тим. Идеята и желанието на треньора е за класни играчи. Имахме потребност от състезател като Хайнц – с добър взор и пас, техничен състезател. ЦСКА през годините беше покрай купата, ние сме съперникът на Лудогорец. Къде футболно, къде някои субективни фактори попречиха на ЦСКА. Винаги се преследва купата в ЦСКА. Всеки мач играем по-добре “.

„ Факт е, че незадоволително футболисти стигат до първия тим. Искаме еднаквост в школата. Когато се приказва за нея, да се знае, че има полезности, морал. От началото на годината разработихме идея за школата. За мен в България е огромен проблем, че почва да се обръща внимание на юношите след 15-годишна възраст. Тогава би трябвало да се натъртва на съставни елементи към този момент “.

„ Жалко, че загубихме един популярен футболист и огромен човек като Петър Жеков. Каквото и да се каже за него, все ще е малко. Стотици го изпратиха – това приказва какъв човек е бил и какво е направил в България “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР