Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск

...
Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla) Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск
Коментари Харесай

Илон Мъск вярва, че биткойнът ще привлече вниманието на мейнстрийма

Изпълнителният шеф на "Тесла " (Tesla) Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, дефинира в понеделник биткойна като "добро нещо " и съобщи, че има вяра, че най-известната криптовалута ще притегли вниманието на мейнстрийма (преобладаващо публично възприятие), съобщи БНР.

"Мисля, че биткойнът в действителност е на път да получи необятно разбиране от страна на общоприетите финансови хора. Нямам мощно мнение за другите криптовалути ", уточни Мъск по време на чат сесия в Clubhouse (онлайн аудио чат обществена медия), добавяйки, че някои от приятелите му са го убедили да купува биткойни в предишното, само че той има вяра, че е "закъснял за празненството ".

Мъск също по този начин разяснява суетнята към Dogecoin - криптовалута, измислена от софтуерните инженери Били Маркус и Джаксън Палмър, която е занимателна и без обичайни банкови такси

Шефът на "Тесла " сподели, че Dogecoin е "направена на смешка, с цел да се подиграе явно с криптовалутите, само че ориста обича иронията и постоянно, както един мой другар споделя, най-ироничният резултат или бих споделил най-забавният резултат би бил, че Dogecoin ще стане валутата на земята в бъдеще ".

След тези негови мнения биткойнът нараства с 5,6% към 34 470 $, съгласно данни на Coindesk.

Стойността на Dogecoin пък набъбна с цели 32%, а на друга известна криптовалута Ripple (XRP) скочи с над 46% след мненията на Мъск и откакто консуматори на Telegram (безплатен, основан на облак програмен продукт за незабавни известия и услуга за приложения) сътвориха в събота нова група, наречена Buy & Hold XRP. Членството в групата доближи тавана на Telegram от 200 000 през първите 24 часа и по-късно мина към нов формален канал с сходно заглавие, само че с друга връзка.

Както Dogecoin, по този начин и XRP също са подсилени от войска от почитатели, основани на форума на Reddit, наименуван WallStreetBets, който неотдавна стартира координирана офанзива за покупка на акциите на търговеца на видео игри Gamestop.

Цената на XRP (Ripple) се увеличи през последните 24 часа с 46,3%, достигайки 0,6632 $, до момента в който на Dogecoin скочи с 32,4% към 0,038107 $.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР