Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск вече е завършил придобиването

...
Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск вече е завършил придобиването
Коментари Харесай

Мъск пое управлението на Twitter, досегашното ръководство бе уволнено

Изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск към този момент е приключил придобиването на Twitter и е поел ръководството на компанията, научи Си Ен Би Си.

Главният изпълнителен шеф на Twitter Параг Агравал и финансовият шеф Нед Сегал са напуснали централата на компанията в Сан Франциско и няма да се върнат, настояват осведомени източници. Ръководителят на правните, политическите и тръстовите отдели Виджаяа Гади също е била уволнена.

Мъск имаше време до през днешния ден да приключи придобиването на Twitter за 44 милиарда $ или да се изправи пред правосъдна борба с компанията.

Милиардерът написа в обществената мрежа, че  „ птицата е освободена “, визирайки приключването на договорката за компанията.

the bird is freed
— Elon Musk (@elonmusk)

През април Twitter одобри предлагането на Мъск да закупи обществената мрежа и да я направи частна. Мъск обаче скоро стартира да сее подозрения по отношение на желанията си да извърши съглашението, потвърждавайки, че компанията не е съумяла да разкрие съответно броя на ботовете и подправените сметки в платформата.

След като Мъск сподели, че се отхвърля договорката, Twitter заведе дело против милиардера, потвърждавайки, че той „ отхвърля да извърши отговорностите си към Twitter и неговите акционери, защото договорката, която е подписал, към този момент не служи на персоналните му ползи “.

През идващите месеци Twitter и Мъск си размениха обвинения  посредством своите юристи, като двете страни трябваше да се насочат към съд в Делауеър, с цел да дефинират ориста на компанията и да решат дали тя ще се окаже в ръцете на шефа на Tesla.

По-рано през октомври Мъск промени решението си и сподели, че желае да продължи с придобиването на Twitter на първичната цена от 54,20 $ за акция, в случай че компанията за обществени мрежи приключи правосъдния спор. Съдия от съда в Делауеър в последна сметка постанови, че Мъск има време до 28 октомври да завърши договорката с Twitter, като в противоположен случай правосъдният развой ще започва.

В четвъртък Мъск написа известие, целящо да увери рекламодателите, че платформата няма да се трансформира в „ безвъзмездна за всички адска среда, в която всичко може да бъде казано без последици “.

„ Причината, заради която получих Twitter, е, че е значимо за бъдещето на цивилизацията да има общ цифров градски площад, където необятен набор от вярвания да могат да се разискват по здравословен метод, без да се прибягва до принуждение “, сподели Мъск. „ В момента има огромна заплаха обществените мрежи да се разделят на крайнодесни и извънредно леви ехтене камери, които генерират повече ненавист и разделят нашето общество “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР