Изпълнителният директор на столичната болница Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо

...
Изпълнителният директор на столичната болница Св. Екатерина“ проф. д-р Генчо
Коментари Харесай

Шефът на болница „Св. Екатерина“ отговори на Здравното министерство

Изпълнителният шеф на столичната болница „ Св. Екатерина “ проф. доктор Генчо Начев изпрати изказване до медиите във връзка изнесените на брифинга на Министерство на здравеопазването (МЗ) данни от одита на лечебното заведение.

По-рано през днешния ден началникът на кабинета на министъра на здравеопазването  Васил Пандо в, цитирайки данни от инспекция, съобщи, че над 85 на 100 от всички изплатени хонорари по цивилен контракти в болница „ Света Екатерина “ са платени на шефа. Проверката обгръща гражданските контракти в интервала от 1 януари 2019 година до 30 април 2022 година, а сумата възлиза на 952 570 лв., уточни Пандов. Тези хонорари са в допълнение към сумите, които шефът получава месечно в размер на над 30 хиляди лева, посочи началникът на кабинета на министъра на опазването на здравето.

В отговора си проф. Начев показва, че не става дума за публични средства.

Това са средства от пациенти, които ми имат доверие и изявяват предпочитание да ги оперирам. За тази активност имам позволение от министъра на опазването на здравето , подписан контракт с ръководителя на Съвета на шефовете и всичко е съобразено с условията на наредбата за достъпа. Приемам за позитивна оценка това, че останалите цивилен контракти са толкоз невисок %, тъй като за тяхното погашение се употребяват пари на болничното заведение от обществено финансиране “, се показва в известието на Начев.

Той напомня, че е поел управлението на болничното заведение през 2006 година с 10 милиона лв. просрочени отговорности.

„ В момента имаме 10 млн. лева в депозитни сметки и нито стотинка просрочени отговорности. През тези 16 години болничното заведение е вложила 28 млн. лева лични средства за съвременна инсталация и таблиране на новаторски технологии “, написа още проф. доктор Генчо Начев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР