Изпълнителният директор на Spotify Даниел Ек се е обърнал към

...
Изпълнителният директор на Spotify Даниел Ек се е обърнал към
Коментари Харесай

Директорът на Spotify осъди поведението на Джо Роугън, но не смята да го заглушава

Изпълнителният шеф на Spotify Даниел Ек се е обърнал към чиновниците на компанията, с цел да им обясни обстановката с откакто подкастърът се замеси в следващ скандал, употребявайки обиди на расова основа.

Шведът е декларирал, че мненията на Роугън са „ извънредно мъчителни “ и в цялостно несъгласие с полезностите на компанията. Ек обаче не счита, че „ заглушаването “ му е решение на казуса.

Коментарите на Ек идват в миг, когато Spotify е изправена пред невиждана рецесия поради реториката на Роугън. Освен че използваше обиди на расова основа, в подкаста си „ The Joe Rogan Experience “ той даде естрада на Covid-скептици и се обявяваше срещу имунизациите. Заради две негови изявленията - с д-р Робърт Малоун и доктор Питър МкКъла, музиканти като Нийл Йънг и Джони Мичъл желаеха Spotify да смъкна албумите им, обивнявайки компанията, че популяризира тайни гласове. 

В събота Роугън се извини, откакто видеоклип, в който употребява думата " н**** ", бързо беше публикуван в обществените мрежи. Той съобщи, че не е расист и не е употребявал подобен език през последните години. Призна, че е работил по несъответствуващ метод в клипа, качен в Instagram акаунта му, само че добави, че думите му били извадени от подтекст.

През 2020 година Spotify подписа контракт с Роугън за извънредно разпространяване на неговия известен подкаст в платформата. The Wall Street Journal заяви, че договорката е на стойност над 100 млн. $.

В писмо до чиновниците си от неделя вечер, което Spotify са дали на CNN, Даниел Ек декларира, че ще направи " спомагателна инвестиция от 100 милиона долараза лицензиране, създаване, маркетинг на музика и аудио наличие от създатели, които са част от исторически маргинализирани групи ".

Не е ясно обаче дали сходни дейности ще потушат разногласията, свързани с Роугън. Критиците му приканват за надалеч по-строги ограничения, като мнозина желаят компанията да смъкна създателя на подкасти.

Ек споделя, че мненията на Роугън " не съставляват полезностите на тази компания " и че Spotify е провела " диалози с Джо и неговия екип за наличието в шоуто му, в това число за потреблението на расови обиди в предишното ". " След тези полемики и след личните си размишления, той реши да отстрани редица епизоди от Spotify ", оповестява Ек.

Според уеб страницата JRE Missing, който следи предаването, повече от 100 епизода от програмата на Роугън са били изтрити.

Ек се е извинил на чиновниците си за това, че тематиката „ Джо Роугън “ продължава да оказва въздействие върху всеки от тях. " Дълбоко скърбя, че вие носите толкоз доста от това задължение. Искам също по този начин да бъда транспарантен в слагането на упованието, че с цел да реализираме задачата си да останем най-голямата световна аудио платформа, този тип разногласия ще бъдат неизбежни “.

Главният изпълнителен шеф на Spotify прибавя още, че салдото сред " изразяването на създателите и сигурността на потребителите " е нещо, върху което слага акцент. Той е помолил екипа си да разшири броя на външните специалисти, с които компанията се съветва за сходни случаи на този с Джо Роугън.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР