Изпълнителният директор на Sportal.bg Стилян Шишков: Ringier Sportal има планове

...
Изпълнителният директор на Sportal.bg Стилян Шишков: Ringier Sportal има планове
Коментари Харесай

Швейцарската Ringier и sportal.bg придобиват водеща спортна медия в Румъния

Изпълнителният шеф на Sportal.bg Стилян Шишков: " Ringier Sportal има проекти за разгръщане на световно равнище "

© Надежда Чипева Още по тематиката
Колко влага Българска национална телевизия в международното състезание по футбол...

... и по какъв начин ще завоюва от него
14 юни 2018
Sportal купи второ мобилно приложение

Betscores дава информация за спортни мачове и залози.
7 апр 2015
Sportal купи приложението за резултати онлайн The Livescore App

До седмица компанията ще разгласи и още една покупка
26 фев 2015 Швейцарската Ringier и българската Sportal Media Group са постигнали съглашение с Intact Media Group за придобиването на румънската Gazeta Sporturilor. То включва цифровата платформа GSP.ro и хартиеното издание на Gazeta. Стойността на договорката е комерсиална загадка и не се загатва. Чрез това придобиване Ringier Romania ще се трансформира в водач в цифровите медии в страната.

Сделката се реализира посредством взаимно сдружение сред Ringier Romania и Sportal Media (50:50), което е основано през март тази година, посочи за " Капитал " изпълнителния шеф на sportal Стилиян Шишков. Той разяснява още, че сдружението Ringier Sportal има проекти за разгръщане на световно равнище и за в този момент не се интересува от придобиването на други медии в България.

В пресъсобщение се споделя, че GSP.ro е преди всичко всред всички спортни портали и измежду десетте най-популярни румънски осведомителни уеб страници и също по този начин е водач в цифровите спортни вести с повече от 3.5 млн. неповторими гости месечно. Хартиеното издание на Gazeta продава по към 20 000 копия на ден.

Резултатите от договорката

" Придобиването на Gazeta е извънредно значим преломен миг за нас – като компания в областта на цифровите медии, притежаваща мощно журналистическо ДНК. Gazeta Sporturilor ще бъде още едно извънредно мощно предложение към нашите читатели. Основната мощност на марката Gazeta е доста високото качество на наличието, създавано от най-уважавания състезателен редакторски екип в страната, управителен от един от главните румънски проверяващи публицисти Каталин Толонтан ", разяснява шефът на Ringier Romania Михнеа Василиу.

" Заедно с Ringier Romania ще влагаме в софтуерната инфраструктура на уеб страницата GSP.ro, с което ще увеличим висококачественото наличие на платформата. В същото време ще предоставим smart-решения в региона на рекламите, които да са привлекателни както за почитателите на спорта и залозите в Румъния, по този начин и за интернационалните рекламодатели ", разяснява в формалното собщение изпълнителният шеф на Sportal Media Group Стилян Шишков.

Президентът на Intact Media Group Камелия Войкулеску изяснява, че тактиката на компанията е да се концентрира върху медийните публикувания, цифров и радио-бизнес и по тази причина са решили, че Ringier е най-хубавото място, на което да запазят качеството на мощен бранд като GSP, да го развият до последващо равнище и да обединят всичките му екипи.

Придобиването на хартиеното издание и цифровата платформа на Gazeta Sporturilor от Ringier Sportal се чака да бъде приключено през септември 2018 година В момента то предстои на разглеждане от способените управляващи, извършващи надзор на сливанията, които би трябвало да дадат утвърждението си.

Кои са купувачите

Ringier Romania S.R.L е основаната през 1992 година Тя е една от най-големите цифрови издателски групи в Румъния и основен състезател на локалния медиен пазар. Портфолиото на компанията във връзка с хартиените им и цифрови издания включва: Libertatea, Noizz, ELLE, Viva!, Unica, Avantaje, Glamour, Revista Psychologies, както и eJobs и Imobiliare.

Sportal Media Group поддържа и ръководи цифровата медиа Sportal.bg, която е измежду най-големите спортни портали в България, който действа на пазара от март 2006 година По данни на уеб страницата той има над 85 000 000 преглеждания месечно. Sportal e и измежду първите български уеб страници, стартирал лична телевизия. Освен Sportal.bg, Sportal Media Group ръководи над 40 интернет уеб страницата и повече от 45 канала в обществените медии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР