Изпълнителният директор на социологическата агенция „Галъп“ Първан Симеонов днес ще

...
Изпълнителният директор на социологическата агенция „Галъп“ Първан Симеонов днес ще
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Българите ще харесат действията на Гешев

Изпълнителният шеф на социологическата организация „ Галъп “ Първан Симеонов през днешния ден ще показа годишния разбор на политическите процеси през 2019 година.
Институциите са отражение на обществото и активизацията на прокуратурата по-скоро ще бъде харесана от българското общество, сподели Първан Симеонов в предаването „ Преди всички “ в коментар по протичащото се сред президента и основния прокурор.

„ Това е усетът на българското общество – добър или неприятен. Понякога ние като общество би трябвало да внимаваме какво си пожелаваме. Българското общество не може да бъде упреквано, че това желае. То прекалено много чака. И прекалено много беше оставено да живее в възприятие на дълбока неправда.

Това общество ще хареса всевъзможни дейности и както нормално в такива случаи – около сухото ще гори и суровото. Аз, вие, може би доста други хора ще се боим за демокрацията, само че необятната аудитория може би желае друго и нямаме право да я виним “, съобщи Симеонов.

Ако твърдият метод е определеният нов облик на прокуратурата, то това би трябвало да продължи през целия мандат и с идентичен критерий към всички, счита политологът, който направи прилика с метода на футболния арбитър към един мач.

„ Имам възприятието, че дейностите на прокуратурата в новия вид срещат утвърждението на нашите западни сътрудници. Нали знаете – от известно време насам има форма на стратегическо партньорство със Съединените щати.

Много е тъжно от време на време да се гледа наивността на другояче симпатичната демократична общественост в България, която дълго време се надяваше и се опитваше тя да бъде вестителят на англо-саксонското в България. Вече не е тя, има различен титуляр. “

„ Президентът Радев е една от фигурите, които, най-малко към този момент, съумяват да развият самостоятелен престиж вън от управническия микс. Това са обобщенията на обстановката: мощна прокуратура, мощен президент и ново геополитическо ръчно ръководство на страната ", уточни Първан Симеонов.

Намираме се в съвсем отчайваща обстановка за властта, счита Симеонов.

„ Случва й се най-глупавото, което може да се случи на една власт – да събереш всичките си съперници в един тим. Един от факторите ГЕРБ да е на власт толкоз години е, че съперниците му не го понасят, но и между тях не се понасят. Сега, не че са се заобичали, само че са изумително синхронизирани.

Никога не съм очаквал да видя демократично прозападно насочени хора да стискат палци на Костадин Костадинов от „ Възраждане “. И в този момент този микс, синьо-червен, получава и Радев за знаме, да не приказваме, че на тази струна звучи и Слави Трифонов, да не приказваме, че на тази струна звучи и Мая Манолова, да не приказваме, че има и господин Цветанов, който седи и чака своя реванш. “

„ Да събереш съперниците си в един тим и през това време да няма сняг, да не идва водата в Перник, е най-удивително глупавата обстановка, която властта може да си аргументи. И то тъкмо откакто победи във всички вероятни избори, стопи ледовете с Тръмп… и най-после се пропука на най-лесното.

Окончателно е ясно, че тази власт се пропуква, тъй като няма визия, няма тактика и тъй като кърпи. А когато кърпиш, рано или късно някъде нещо ще се скъса “, означи още политологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР