Изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън декларира своята

...
Изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън декларира своята
Коментари Харесай

Райън: Sony подкрепя кросплатформения геймплей

Изпълнителният шеф на Sony Interactive Entertainment Джим Райън заявява своята поддръжка за кросплатформения геймплей, като съобщи, че Sony окуражава и поддържа концепцията за едновременната игра на разнообразни устройства. Той декларира в изявление за Axios, че Sony ще продължи да поддържа тази концепция, както го прави и в този момент, давайки за образец Fortnite, Rocket League, Call of Duty, Minecraft и Destiny 2. PlayStation са подложени на критика от дълго време поради нежеланието им да обезпечава кросплатформен геймплей. Позицията на компанията обаче стартира да се трансформира преди три години, когато Epic Games притегля компанията към концепцията. От документи по делото сред Epic и Apple, станали притежание на необятната аудитория при започване на предишния месец, излиза наяве, че Epic са убедили Sony да разрешат кросплатформената игра във Fortnite, представяйки ги в светлина, която да се хареса на общността на конзолата.
Райън обръща внимание също по този начин и на еволюцията на конзолата, съответно триумфите на PlayStation 4 спрямо PS3. Тайната на този триумф е бил фокусирането над гения на разработчиците и даването им на повече независимост.

„В един по-широк смисъл, нашите старания, предвождани от Марк Черни, да прегърнем вероятността на разработчиците, ни се отплати по пътя ни към PlayStation 4. Взехме си записка и удвоихме напъните си в тази посока през последните няколко години. И разработчиците и издателите правят оценка това“, споделя Райън.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР