Изпълнителният директор на SoftBank Масайоши Сон каза, че вярва, че

...
Изпълнителният директор на SoftBank Масайоши Сон каза, че вярва, че
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на SoftBank казва, че изкуственият общ интелект ще се появи в рамките на 10 години

Изпълнителният шеф на SoftBank Масайоши Сон сподели, че има вяра, че изкуственият общ разсъдък (AGI), изкуствен интелект, който надминава човешкия разсъдък в съвсем всички области, ще бъде осъществен в границите на 10 години.

Говорейки на корпоративната конференция на SoftBank World, Сон сподели, че има вяра, че AGI ще бъде 10 пъти по-интелигентен от общия общ брой на целия човешки разсъдък. Той означи бързия прогрес в генеративния AI, който съгласно него към този момент е надхвърлил човешкия разсъдък в избрани области.

„ Погрешно е да се каже, че ИИ не може да бъде по-умен от хората, защото е основан от хората “, сподели той. „ ИИ в този момент се самообучава, самообучава и прави самоизводи, тъкмо като човешките същества. “

Сон приказва за капацитета на AGI – нормално употребявайки термина „ уникалност “ – да трансформира бизнеса и обществото в продължение на няколко години, само че това е първият път, когато той дава график за неговото развиване.

Той също по този начин показа концепцията за „ неестествен супер разсъдък “ на конференцията, която съгласно него ще бъде осъществена след 20 години и ще надмине човешкия разсъдък с фактор 10 000.

Сон е прочут с няколко хитри залога, които трансфораха SoftBank в софтуерен капиталов колос, както и с някои залагания, които се провалиха грандиозно.

Той също по този начин е податлив да прави внезапни изказвания за трансформиращото влияние на новите технологии. Неговите прогнози за мобилния интернет значително се оправдаха, до момента в който тези за Интернет на нещата не.

Сон прикани японските компании да се „ разсънят “ за обещанието за AI, потвърждавайки, че са изостанали от ден на ден в ерата на интернет и повтори вярата си в дизайнера на чипове Arm като ядрото на „ революцията на AI “.

Изпълнителният шеф на Arm Рене Хаас, говорейки на конференцията посредством видео, посочи енергийната успеваемост на дизайните на Arm, като сподели, че те ще станат все по-търсени за зареждане на изкуствения разсъдък.

Сон сподели, че счита, че е единственият човек, който има вяра, че AGI ще се появи след десетилетие. Хаас сподели, че счита, че това ще пристигна приживе.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР