Изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев е напълно оправдан за

...
Изпълнителният директор на Софарма Огнян Донев е напълно оправдан за
Коментари Харесай

Оправдаха Огнян Донев за укриване на 63 млн. данъци, не можел да ги изчисли

Изпълнителният шеф на " Софарма " Огнян Донев е изцяло оневинен за укриването на близо 63 млн. лева налози, защото не имал характерно обучение, което да му разреши да пресметна съответния им размер, а също така и проверка на Национална агенция за приходите не му е напомнила, че ги дължи на страната, написа Правен свят. Това излиза наяве от претекстовете на някогашната зам.-председателка на Софийския градски съд (СГС) в екипа на Калоян Топалов - Даниела Борисова - към оправдателните присъди на Донев и неговия съучастник Борис Борисов.

Изпълнителният шеф на " Софарма " е обвиняем за това, че е продал при седем блокови покупко-продажби огромно количество акции на сдружението на свързани с него компании ( " Телсо " АД " Телекомплект " АД, " София " АД, и " Софстрой " АД) отвън контролирания пазар на цена от един лев за акция, вместо на пазарните цени, които са били към девет пъти по-високи. Според държавните обвинители покупко-продажбите са подписани напролет на 2006 година, само че година по-късно Донев не ги е заявил. Според прокуратурата – Донев е трябвало да заявява над 400 млн. лева, на които да заплати близо 63 млн. лева налог, само че не го е направил.

Като главно доказателство по делото, на което стъпва оправдателната присъда, прочетена от арбитър Борисова, е кредитирана извършена данъчна проверка на компанията продавач на акциите на " Софарма " за интервала, който е инкриминиран от прокуратурата. Според арбитър Борисова, неналичието на констатации от страна на Национална агенция за приходите, че Донев има неизплатени задължения към страната, е съображение той да бъде приет за почтен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР