Изпълнителният директор на Програмата за здравеопазване при извънредните ситуации на

...
Изпълнителният директор на Програмата за здравеопазване при извънредните ситуации на
Коментари Харесай

СЗО: Все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19

Изпълнителният шеф на Програмата за опазване на здравето при изключителните обстановки на Световната здравна организация(СЗО) Майк Райън съобщи в петък, че нито един претендент за ваксина против COVID-19 не е постигнал задоволително напред, с цел да стартира да демонстрира сигнали за резултатност.
Райън добави, че ваксина за ковид евентуално няма да бъде създадена тази година и че би било безразсъдно да се планува по кое време имунизацията против COVID-19 може да бъде подготвена за всеобщо разпространяване.
" Трудно е да имаме ваксина през тази календарна година ", акцентира той и добави: " Докато претендентът за ваксина може да покаже своята успеваемост до края на годината, въпросът е какъв брой скоро може да се създава всеобщо ", уточни той на постоянния всекидневен брифинг на СЗО.
Междувременно генералният шеф Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че Световната здравна организация чака първични резултати в границите на две седмици от клиничните тествания на медикаменти, които биха могли да бъдат ефикасни при лекуването на пациенти с COVID-19.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР