Изпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов е издал заповеди

...
Изпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов е издал заповеди
Коментари Харесай

Уволниха лекари от Пирогов, отпратили пациент, а той починал

Изпълнителният шеф на Пирогов проф. Асен Балтов е издал заповеди за уволняване на чиновниците от дежурния екип, които на 16 септември са отказали да одобряват пациент със сърдечна непълнота, който след това умрял.

За случая се разбра преди ден от отворено писмо до здравния министър Николай Петров на Евелина Добрева, чийто брачен партньор е бил умрелият Спас Добрев. Тя упрекна медиците в центъра за незабавна помощ в нечовешко отношение.

Според описа ѝ от кардиологичния кабинет на болничното заведение им споделили, че не е трябвало да го водят там, а да отидат в друга болница.

„ Защо ни го карате, той има ли сърдечно заболяване? Казах, че има „ сърдечна непълнота ”, носех подредена директория с всичките му епикризи, лабораторни проучвания, скенери, изводи на експерти и т. н. Обясних, че допреди ден е бил на кръвопреливане в УМБАЛ „ Св. Ив. Рилски ”. „ Ами, карайте си го там ” – беше отговорът. „ Може да му е паднал хемоглобинът, кой знае през вчерашния ден е бил 85, само че през днешния ден може да е 30. Не е за нас, вземайте си го, сътрудници! ” Лекарката от Бърза помощ възрази, че колата за спешна помощ им не е оборудвана и че пациентът няма да издържи до друго лечебно заведение и ще почине по пътя. Отговорът беше: „ Че при нас ли да умре… ”, споделя Евелина Добрева.

Вътрешната инспекция, назначена от изпълнителния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " проф. доктор Асен Балтов е удостоверила изказванията в отвореното писмо до здравния министър.

Установено е, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното поделение на болничното заведение на 16.09.2017 година не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на Спешна помощ - София-град, Спас Добрев. Освен това не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента. 

Констатирано е и неспазване на техническите и софтуерните правила и несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип, декларират още от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР