Изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла посочи в понеделник, че

...
Изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла посочи в понеделник, че
Коментари Харесай

Отлична новина! Новото хапче мори Омикрон

Изпълнителният шеф на Pfizer Алберт Бурла уточни в понеделник, че има вяра, че пероралното лекарство за лекуване на Covid-19 на компанията - Paxlovid ще бъде дейно против новооткрития вид Омикрон.

" Добрата вест, когато става въпрос за нашето лекуване, е че то беше проектирано, имайки сходно нещо поради, проектирано е с обстоятелството, че множеството разновидности идват в шиповете на коронавиурса ", сподели Бурла в изявление за CNBC.

" Така че това ми дава доста високо равнище на убеденост, че лекуването няма да бъде наранено, нашето перорално лекуване няма да бъде наранено от този вид на ковид “, добави той.

Според него обаче компанията ще знае повече детайлности за новия вид на Covid-19 през идващите няколко седмици.

Сега Pfizer Inc. чака да създаде 80 милиона курса за лекуване на своето пробно Covid лекарство, спрямо предходната прогноза за 50 милиона, уточни още Алберт Бурла.

По-рано този месец Pfizer съобщи, че чака да създаде 180 000 курса на лекуване до края на тази година и най-малко 50 милиона курса до края на идната година, в това число 21 милиона през първата половина на 2022 година

" В момента можем да се ангажираме с 80 милиона дози с помощта на нашата индустриална машина “, означи той.

По-рано този месец Pfizer подаде заявката си за позволение за незабавна приложимост на Paxlovid в Съединените щати и Европейския съюз, откакто заяви данни, показващи, че създаденото от компанията хапче има 89% успеваемост за попречване на хоспитализация или гибел при хора в риск от Covid-19.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР