Изпълнителният директор на Ню Йорк Таймс“ Марк Томпсън казва, че

...
Изпълнителният директор на Ню Йорк Таймс“ Марк Томпсън казва, че
Коментари Харесай

Шеф на „Ню Йорк Таймс“ очаква след 20 г. да няма вестници на хартия

Изпълнителният шеф на „ Ню Йорк Таймс “ Марк Томпсън споделя, че чака края на вестника в настоящия му книжен след 20 години.
„ Ню Йорк Таймс “ е учреден през 1851 година, само че за напускащия изпълнителен шеф Марк Томпсън ще бъде изненада, в случай че вестникът на хартия се отпечатва и през 2040 година.
„ Вярвам, че„ Таймс “определено ще бъде отпечатван още 10 години, вероятно още 15 години - може би даже малко повече “, сподели Томпсън пред CNBC „ A View from the top “. „ Но ще бъда доста сюрпризиран, в случай че се отпечата след 20 години. “
Повече от 900 000 души са се абонирали за хартиената версия на вестника, сподели Томпсън. При сегашните си равнища на абонамент „ Ню Йорк Таймс “ може да се отпечатва седем дни в седмицата с облага без нито една реклама, сподели той.
Но защото читателите от ден на ден с всяка година привикват да четат вестника на смарт телефони, таблети и компютри, печатният вестник явно е умираща форма. Компанията ”Ню Йорк Таймс ” заяви през последното тримесечие, че общият цифров доход за първи път надвишава приходите от щемпел. Рекламата за печатния вид падна с повече от 50% през годината по отношение на последното тримесечие, обусловено от разнообразни фактори, в това число от пандемията. Томпсън съобщи пред CNBC, че се съмнява, че рекламата в миналото ще се върне.
„ Скептичен съм по отношение на това дали ще се възвърне до равнището, където беше през 2019 година “, сподели Томпсън. „ Вече имаше спад година след година в продължение на доста години. Мисля, че този спад евентуално е немилостив. ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР