Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов обяви, че завърналият се

...
Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов обяви, че завърналият се
Коментари Харесай

Директорът на НАП: Васил Божков, както и неговите дружества са платили всички задължения

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов разгласи, че завърналият се от Дубай и намиращ се под домакински арест предприемач Васил Божков, както и неговите сдружения са платили всички отговорности и били чисти пред Национална агенция за приходите.

Спецов разгласи и, че е завършило всичко по инспекциите по " Барселонагейтт " като имало открити задължени лица, които били обложени. Било открито единствено едно лице, което имало статут в друга страна, която била осведомена от българската Национална агенция за приходите за откритото. На въпрос дали става дума за чужденец, Спецов още веднъж отговори, че лицето имало статут в друга страна, където следва да се събере дължимото.

Шефът на Национална агенция за приходите разгласи за завършени инспекциите на приходи и парцели на българи в Гърция и Дубай, като в огромна част от случаите всичко съответствало и било чисто. Проблеми имало единствено при 3 от общо 2000 инспекции за Гърция.

Румен Спецов отбрани предлаганите от Министерството на финансите данъчни ограничения, известни като " донос-бонус " и " не заплащам без касова записка ". Той разгласи, че Национална агенция за приходите е събрал 600 000 лв. за година от сигнали, без да раздава награди. От началото на годината били получени 4500 сигнала за разнообразни нарушавания - от неиздаване на фактури и касови бележки, до неплащане на наеми, налози и така нататък, разгласи Спецов.

Той твърди, че Национална агенция за приходите не извършва политически поръчки. „ Никога Асен Василев не ми се обаждал, с цел да ми дава инструкции кого да ревизирам “, съобщи Спецов.

Шефът на Национална агенция за приходите съобщи, че организацията ще ревизира цялата финансова активност на БФС. „ Очаквам всичко да е наред, когато приключат инспекциите ще се изнесат данните “, посочи той.

" Лукойл " няма отговорности към данъчните, само че сега се ревизира дали това е вярно несъмнено от тяхна страна, разяснява още Спецов. Той уточни, че компанията се ревизира непрестанно, само че отхвърли да заяви какво откриват инспекциите, тъй като би " навлязал в елементи, които няма право да заяви ". Спецов отхвърли да разяснява и дали има ревизионни актове за нарушавания на компанията, които биват анулирани от съда.

Директорът на приходната организация съобщи и, че компанията, която е имал, не е продадена със отговорности, те са се появили на по-късен стадий. „ Когато продадох компанията, тя нямаше отговорности “, сподели Спецов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР