Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и заместникът му с

...
Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и заместникът му с
Коментари Харесай

Данъчните администрации на България и Румъния засилват сътрудничеството си в областта на ДДС

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов и заместникът му с сектор „ Контрол " Георги Димов се срещнаха с управлението на данъчната администрация на Румъния. Целта на срещата е усилване на съдействието в битката с данъчните измами, изключително с Данък добавена стойност и превъзмогване на по-големите данъчни опасности.

Сред предпочитаните въпроси, които бяха тематика на диалог в Буркурещ, са още обмяната на опит в региона на данъчния надзор и законодателни правила и способи за определяне и поощряване на спазването на данъчното законодателство.

„ Партньорството сред България и Румъния в региона на Данък добавена стойност е с близо 12-годишна история. Вярвам, че с управлението на румънската администрация поставихме съдействието ни на още по-високо равнище. Заедно ще подобрим успеваемостта си при превъзмогване на рисковете и ще продължим да усъвършенстваме методите си за поощряване на доброволното съблюдаване на данъчното законодателство, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов след срещата с румънския си сътрудник Мирела Калугареану.

По време на визитата в северната ни съседка, изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите даде и изявление за румънското издание „ Либертатеа ", което може да видите тук:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР