Изпълнителният директор на мини Марица Изток Андон Андонов е подал

...
Изпълнителният директор на мини Марица Изток Андон Андонов е подал
Коментари Харесай

Шефът на мини Марица Изток подаде оставка

Изпълнителният шеф на мини " Марица Изток " Андон Андонов е подал оставка. За " Хоризонт " той изясни, че желае да напусне поста по персонални аргументи.

Оставката към момента не е призната.

За неговото място в борда на шефовете на мините би трябвало да бъде разгласен конкурс или да бъде назначен краткотрайно изпълняващ длъжността. Дотогава Антонов ще остане на поста, който заема към този момент 7 години.

Мини " Марица изток " са главният снабдител на въглища за централите от Маришкия басейн. Миналата година сдружението приключи със загуба от близо 30 милиона лв.. Една от главните аргументи е, че производството е намаляло с близо една четвърт поради неработещите с цялостен потенциал централи, чийто безценен ток е съвсем непродаваем на свободния пазар. Другата причина е, че цената на въглищата от мините не е променяна през последните 7 години.

Мините са директно наранени от пониженото ползване на въглища от топлоцентралите в комплекса през последната година. Дружеството има генерирани 7 милиона лв. загуби, само че няма отговорности към контрагенти, разгласи инж. Андон Андонов:

" Вследствие внезапното понижаване на производството в комплекса, изключително от Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2, понижават и приходите на мините. Това е ситуацията. Иначе, има открити въглища към 90 милиона тона, което в никакъв случай не е било от основаването. Нека управление на енергетиката и на страната да кажат дали бъдещето на на комплекса е сложено на карта. Нашата битка е мините да оцелеят, както и комплексът. Това е тематика за улавянето на въглеродния двуокис и съхранението му, дружно с сътрудниците от трите други централи. Лошото е, че този план няма чуваемост в управлението на енергетиката и на страната, и в случай че остане единствено като план, то нищо хубаво не чакат мините ".

Близо 7000 са служащите и чиновниците в мини " Марица изток ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР