Изпълнителният директор на Microsoft, Сатя Надела обеща компанията да стане

...
Изпълнителният директор на Microsoft, Сатя Надела обеща компанията да стане
Коментари Харесай

Повече от нула - Microsoft ще стане въглеродно негативна компания до 2030 г.

Изпълнителният шеф на Microsoft, Сатя Надела даде обещание компанията да стане „ въглеродно отрицателна “ до 2030 година, съобщи „ Би Би Си “. Това значи да бъде отстранен повече въглерод, в сравнение с компанията е отделила във въздуха от основаването си през 1975 година до през днешния ден.

Целта ще бъде реализирана посредством потреблението на редица нововъведения за хващане и предпазване на въглерод. От Microsoft ще влагат също 1 милиарда $ в основаването на новаторски климатичен фонд за разработка на технологии за усъвършенстване на околната среда. Сред ограниченията, които компанията предлага, са още залесяването и разширението на към този момент съществуващите гори, както и така наречен секвестиране на въглерод назад в почвата, което подкрепя нейното поддържане.

За съпоставяне въглеродната индиферентност съставлява постигането на нулеви излъчвания в атмосферата, а негативността е обвързвана, както с премахването на въглеродния отпечатък на бизнеса, по този начин и с произвеждането на О2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР