Изпълнителният директор на Metro Олаф Кох Още по темата Metro

...
Изпълнителният директор на Metro Олаф Кох Още по темата Metro
Коментари Харесай

Metro е изправен пред реорганизация на акционерната си структура

Изпълнителният шеф на Metro Олаф Кох

Още по тематиката
Metro регистрира най-малък растеж на приходите за тримесечието

Печалбата за акция на търговеца на едро скочи с 88%, като надвиши упованията на анализатори
13 фев 2018
Metro завърши разделянето на бизнеса си на две

Акциите на фирмите за търговия на хранителни артикули и потребителска електроника започнаха да се търгуват независимо
13 юли 2017
Metro и Techstars показаха новата си стратегия пред български бизнесмени

Стартиращите компании, разработващи нововъведения с приложение в търговията, могат да аплайват за нея до 12 март
15 фев 2017
Metro отбелязва лек спад на приходите

Акционерите на германскта компания ще разискват тази седмица разделянето на бизнеса си
6 фев 2017 22.5% е делът на капиталовата група Haniel в Metro. Германският ритейл колос Metro ще реорганизира изцяло акционерната си конструкция, оповестява Reuters. Това стана ясно след новината, че Ceconomy ще се причисли към Haniel – един от най-големите акционери на компанията, в продажбата на каузи си от веригата на капиталова група, водена от чешкия милиардер Даниел Кретински.

Миналата година търговецът на дребно раздели бизнеса си на две - едната новообразувана независима компания пое бизнеса с търговия на едро и хранителни артикули, до момента в който другата - Ceconomy, се концентрира върху търговията с потребителска техника.

Продажбата

Ceconomy разгласи в понеделник, че е в развой на диалози за продажбата на по-голямата част от каузи си от 10% в Metro на капиталовата група EP Investment, представлявана от Кретински. Акциите на Metro нарастнаха с 5.1% след новината при започване на търговията във Франкфурт, до момента в който тези на Ceconomy набъбнаха с 3%.

Инвестиционната група Haniel съобщи в петък, че е се съгласила да продаде 7.3% от акциите си в Metro на капиталовия медиатор на Кретински и словашкия вложител Патрик Ткач за неразкрита сума. Според изискванията на договорката те могат да придобият останалия дял от 15.2% на Haniel посредством кол-опция. Инвестиционната група е най-големият акционер на Metro с дял от 22.5%, който се прави оценка на 977 млн. евро (спрямо цената на затваряне в петък). Делът на Ceconomy е близо 10%.

Представянето

Metro, която развива бизнес и в България, е най-големият търговец на дребно в Германия и се подрежда на четвърто място в Европа. Резултатите се утежняват през последните години, а компанията натрупа задължения. Към края на предходната година чистите отговорности на компанията са се повишили до 2.8 милиарда евро при 2.6 милиарда евро година по-рано. B4B Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР