Изпълнителният директор на Мета Марк Зукърбърг заяви, че високопоставени служители

...
Изпълнителният директор на Мета Марк Зукърбърг заяви, че високопоставени служители
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг със смайващи разкрития за администрацията на Байдън

Изпълнителният шеф на " Мета " Марк Зукърбърг съобщи, че високопоставени чиновници от администрацията на американския президент Джо Байдън са притискали неговата компания и обвързваните с нея обществени мрежи да цензурират обвързвано с КОВИД-19 наличие по време на пандемията. Той добави, че ще се съпротивлява, в случай че нещо сходно се случи в бъдеще , съобщи Ройтерс.

В писмо, изпратено през вчерашния ден, Зукърбърг споделя на правосъдната комисия на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, че съжалява, че не е приказвал по-рано за натиска, както  и за избрани решения, които той като притежател на „ Facebook “, „ Инстаграм “ и „ УотсАп “ взема във връзка с изтриването на несъмнено наличие.

„ През 2021 година високопоставени чиновници от администрацията на Байдън, в това число от Белия дом, в течение на месеци непрекъснато притискаха екипите ни, с цел да цензурират несъмнено, обвързвано с КОВИД-19 наличие, в това число комизъм и ирония и показваха огромно неспокойствие към екипите ни при противоречие “ , написа Зукърбърг в писмо, което беше оповестено на страницата във „ Facebook “ на правосъдната комисия в долната камара на Конгреса.

„ Вярвам, че държавният напън е неправилен и скърбя, че не бях по-открит. Мисля също, че направихме избрани избори, които на задна дата и при нова информация не бихме създали през днешния ден “ , написа той.

Белият дом и „ Мета “ не са дали отговор на молбите за коментар.

Писмото е адресирано до ръководителя на комисията, републиканеца Джим Джордан. Във „ Facebook “ комисията назова писмото „ огромна победа за свободата на словото “ и съобщи, че Зукърбърг е признал, че „ Facebook “ е цензурирал американците “.

В писмото Зукърбърг също по този начин сподели, че няма да прави никакви вноски в поддръжка на тазгодишните президентски избори, тъй че „ да не играе роля по един или различен метод “ в гласуването през ноември.

По време на последните избори, които се организираха през 2020 година по време на пандемията, милиардерът внесе 400 млн.  $ посредством взаимното със брачната половинка му филантропично съдружие в поддръжка на изборната инфраструктура - ход, който провокира рецензии и правосъдни каузи от някои групи, които споделиха, че придвижването е с партийна устременост.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР