Изпълнителният директор на Meta - Марк Зукърбърг, заяви, че платформата

...
Изпълнителният директор на Meta - Марк Зукърбърг, заяви, че платформата
Коментари Харесай

Зукърбърг: Metaverse вероятно ще може да възкреси мъртвите

Изпълнителният шеф на Meta - Марк Зукърбърг, съобщи, че платформата Metaverse на компанията може един ден да помогне на хората да взаимодействат с виртуалните аватари на техните умряли близки.

В изявление с подкастъра Лекс Фридман, Зукърбърг показа проектите си за бъдещето на виртуалната действителност и VR платформата на компанията. Той показа детайлности по отношение на технологията на Meta за сканиране на лицата на потребителите за построи 3D виртуални модели, заяви Insider.

„ Бих се радвал да приказвам с хора, които към този момент не са измежду нас, само че обичам. Дали това е измежду нещата, които планирате да се случат в бъдеще? “, пита Фридман.

Въпреки че признава, че концепцията е мъчно осъществима, шефът на Meta счита, че е допустимо да бъде основана виртуална версия на мъртъв човек посредством потребление на виртуална действителност и изкуствен интелект. Шефът на Meta обаче счита, че сходна технология може да се окаже нездравословна.

Разходите на софтуерния колос скочиха, откогато стартира да влага в своята футуристична обществена медийна платформа за виртуална действителност Metaverse.

Данните от юли демонстрират, че макар мощното повишаване на приходите от реклама на Meta и фрапантното редуциране на разноските, както и съкращаването на личен състав, компанията е нараснала разноските заради развиването на метавселената, плановете за изкуствен интелект и правни такси, написа Independent.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР