Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг се извини на семействата,

...
Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг се извини на семействата,
Коментари Харесай

Зукърбърг се извини на семействата, чиито деца са жертва на социалните медии

Изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг се извини на фамилиите, които споделят, че децата им са били засегнати от обществените медии, по време на яростно чуване в Сената на Съединени американски щати.

Г-н Зукърбърг - който ръководи Instagram и Фейсбук - се обърна към тях и сподели, че " никой не би трябвало да минава през " това, през което те.

Той и шефовете на TikTok, Snap, X и Discord бяха разпитвани съвсем четири часа от сенатори от двете партии.

Законодателите желаеха да знаят какво вършат, с цел да защитят децата онлайн.

Зад петимата софтуерни босове стояха фамилии, които споделиха, че децата им са се самонаранили или самоубили вследствие на наличие в обществените медии .
Това беше рядка опция за американските сенатори да разпитат софтуерни шефове.

Марк Зукърбърг и основният изпълнителен шеф на TikTok Шоъ Чъу непринудено се съгласиха да свидетелстват - само че ръководителите на Snap, X (бивш Twitter) и платформата за известия Discord в началото отхвърлиха и им бяха изпратени призовки, издадени от държавното управление.

Докато чуването се концентрира най-много върху отбраната на децата от онлайн полова употреба, въпросите варираха в необятни граници, защото сенаторите се възползваха от петима авторитетни ръководители там под клетва.

Главният изпълнителен шеф на TikTok, който е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, господин Чъу беше запитан дали компанията му споделя данни на американски консуматори с китайското държавно управление, което той отхвърли.

Американският сенатор Том Котън попита господин Чъу, който е от Сингапур, дали в миналото е бил член на Китайската комунистическа партия.

„ Сенаторе, аз съм сингапурец. Не “, отговори господин Чъу.

След това републиканският сенатор Джош Хоули попита: „ Били ли сте в миналото свързани или свързани с Китайската комунистическа партия? “

Г-н Чъу отговори: „ Не, сенаторе. Отново, аз съм сингапурец. “

Той добави, че като татко на три дребни деца знае, че обсъжданите проблеми са " ужасяващи и са кошмарът на всеки родител ".

Той призна, че личните му деца не са употребявали TikTok поради разпоредбите в Сингапур, които не разрешават на лица под 13 години да основават сметки.

Но господин Зукърбърг, основен изпълнителен шеф на Meta, беше подложен на най-голямо внимание, защото той свидетелства пред Конгреса за осми път.

В един миг републиканският сенатор Тед Круз попита: " Г-н Зукърбърг, какво, по дяволите, си мислехте? " когато той сподели на софтуерния началник подкана от Instagram, която предизвестява потребителите, че може да са на път да видят материал за полово принуждение над деца, само че пита дали биха желали „ въпреки всичко да видят резултатите “.
Г-н Зукърбърг сподели, че „ главната просвета зад това “ е „ постоянно е потребно, вместо просто да го блокира, да им помогне да ги насочите към нещо, което може да бъде потребно “. Той също по този начин даде обещание " персонално да ревизира ".

По време на различен диалог със сенатор Хоули, господин Зукърбърг беше поканен да се извини на фамилиите, седящи зад него.

Той се изправи, обърна се към публиката и сподели: „ Съжалявам за всичко, което сте претърпели, извънредно е.

„ Никой не би трябвало да минава през нещата, от които са страдали вашите фамилии. “
В основата на чуването беше отношението на фирмите към законодателството, което сега се преглежда от Конгреса и има за цел да ги подведе под отговорност за материали, оповестени на техните платформи.

Това беше систематизирано в под напрежение диалог сред Джейсън Ситрон от Discord и републиканския законодател Линдзи Греъм. Г-н Греъм изброи редица законопроекти, минаващи през Конгреса, свързани с онлайн сигурността, като попита дали господин Ситрон ги поддържа или не.

Въпреки че даде малко опция на господин Ситрон да отговори, шефът на Discord наподобява имаше запаси към множеството от тях.

Анализаторът на промишлеността на обществените медии Мат Навара сподели пред Би Би Си, че счита, че чуването наподобява на доста сходни конфликти, с „ доста политическа известност на Съединени американски щати “. Той добави, че макар единодушието на сенаторите по отношение на нуждата от двупартийно законодателство за контролиране на платформите, въпросът какво ще се случи по-късно остава неразбираем.

„ Виждали сме тези чувания още веднъж и още веднъж и до момента те постоянно са водили до това, че в действителност не са генерирали никакви значими или основни разпореждания “, сподели той.

„ Ние сме в 2024 година и Съединени американски щати на практика нямат регулация, както беше посочено по време на чуванията, във връзка с фирмите за обществени медии. “

Шефовете също по този начин разкриха какъв брой хора са наели да модерират наличие в техните платформи.

Meta и TikTok, с максимален брой консуматори от показаните платформи, споделиха, че имат по 40 000 модератори, до момента в който Snap сподели, че има 2300, X има 2000, а Discord - който сподели, че е по-малък - има " стотици " модератори.
Discord е платформа за известия и преди този момент е била разпитвана по какъв начин открива и предотвратява насилието над деца в своята платформа.

След чуването някои от родителите, които бяха в стаята, проведоха протест на открито, като няколко приканиха законодателите незабавно да одобряват законодателство, което да търси отговорност от компаниите.

„ Точно както направих аз, доста родители не престават да мислят, че тези вреди, за които приказваме през днешния ден, няма да обиден фамилиите им “, сподели Джоан Богард, чийто наследник Мейсън умря през май 2019 година Тя сподели, че той е взел участие в TikTok наклонност за задушаване.

„ Това се случва за една нощ на децата ни “, сподели тя. „ Имаме свидетелствата. Сега е моментът нашите законодатели да одобряват Закона за онлайн сигурността на децата “.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР