Изпълнителният директор на Мета“ Марк Зукърбърг обмисля да направи две

...
Изпълнителният директор на Мета“ Марк Зукърбърг обмисля да направи две
Коментари Харесай

Зукърбърг прави Facebook и Instagram платени за ЕС?

Изпълнителният шеф на „ Мета “ Марк Зукърбърг обмисля да направи две от най-популярните обществени мрежи в света – Facebook и Инстаграм, с заплатен достъп. По този метод той цели да избегне новите правила на Европейски Съюз, касаещи отбраната на персоналните данни на потребителите.

Зукърбърг се надява да попречи на Европейския съюз да забрани на „ Мета “ да употребява персонализирани реклами. Идеята е да се предложи на потребителите платена и безвъзмездна версия. Така потребителите, които избират да заплащат, няма да имат реклами и затова ще дават отговор на новите условия на Европейски Съюз. Безплатната версия явно ще продължи да демонстрира реклами и ще наблюдава потребителска информация.

Цената на платения абонамент ще зависи от броя на сметките и вида на устройството. Например, един акаунт във Facebook или Инстаграм ще коства 10 евро на месец, като всеки спомагателен акаунт ще подвига цената с още 6 евро. На мобилни устройства цената за един акаунт би се повишила до към 13 евро на месец заради комисионните, начислявани от магазините за приложения на Apple и Гугъл.

„ Мета “ се надява да вкара този проект през идващите месеци за консуматори в Европа, написа „ Уолстрийт джърнъл “. Въпреки това компанията също по този начин декларира, че има вяра в „ безвъзмездни услуги, поддържани от персонализирани реклами “ и че изследва „ варианти, с цел да подсигурява, че дава отговор на изменящите се регулаторни условия “ в района.

Основното преимущество на абонамента без реклами е, че потребителите могат да се насладят на по-чисто и безпрепятствено преживяване, когато сърфират в Инстаграм и Facebook, без спирания или разпръскване. Освен това потребителите ще имат по-голям надзор върху поверителността си, защото няма да се постанова да одобряват потреблението на техните данни за рекламни цели.

Има още доста време, с цел да забележим дали това ще стане действителност. Разбира се, Европейският съюз може да не бъде уверен от проекта, който „ Мета “ ще предложи. Ще би трябвало да изчакаме, с цел да забележим дали това в последна сметка ще се трансформира в действителност и най-много по какъв начин потребителите биха се приспособили към този вид промени.

Не на последно място остава да забележим и какъв брой хора ще се съгласят да заплащат, с цел да употребяват двете обществени мрежи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР