Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца - Орлин

...
Изпълнителният директор на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца - Орлин
Коментари Харесай

Директорът на болницата във Враца хвърли оставка заради 12 млн. дългове

Изпълнителният шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца - Орлин Цветков, е подал заявление за овакантяване. В края на предходната седмица той е входирал документа в здравното министерство, научи локалното издание „ Конкурент “.

Информацията беше доказана от пресаташето на най-голямото лечебно заведение в региона Христина Крушарска. Според формалните данни, шефът на болничното заведение напуща заради „ неспособност да се оправи самичък със заварените над 12 000 000 лв. отговорности. Въпреки преструктурирането, направените разбори и тактики, липсват дейности от страна на министерството на опазването на здравето и страната “, написа в претекстовете на заявката за овакантяване.

В петък шефът на РЗИ във Враца доктор Орлин Димитров е получил писмо от Цветков, в което шефът на болничното заведение го предизвестява за разтърсвания.

„ Получих писмо от шефа на МБАЛ „ Христо Ботев “, посредством което господин Цветков ме уведомява, че е допустимо да настъпи метаморфоза на здравното обслужване на популацията по отношение на финансовите проблеми, които има болничното заведение. Това писмо по себе си нищо не значи, пък и не съм аз индивидът, който има отговорност и обвързване да поеме нещата, в случай че болничното заведение банкрутира “, разяснява доктор Димитров.

Миналия четвъртък на посещаване по различен въпрос във Враца беше здравният министър проф. Николай Петров, който сподели, че „ здравното министерство прави всичко допустимо за запазването на врачанската болница... само че Бог ще реши какво е бъдещето ѝ “.

Утре Цветков, който е в 1-месечно предупреждение, има среща в здравното министерство, в което ще се опита да убеди ведомството в незабавната нужда от държавна интервенция. Задълженията на най-голямото лечебно заведение в региона са над 12 милиона лв., а в него работят към 600 лекари, медицински сестри и различен личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР