Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун разкри, че преди той

...
Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун разкри, че преди той
Коментари Харесай

Браун: В Макларън имаше тотална липса на доверие преди моето идване

Изпълнителният шеф на Макларън Зак Браун разкри, че преди той да дойде в Уокинг в тима е имало „ тотална липса на доверие “ сред обособените чиновници. Американецът зае своя пост в Макларън в края на 2016 година, която бе втората от пагубните три на партньорството сред английския екип и Хонда.

Освен проблемите на пистата по него време в Макларън имаше и борба за властта вътре в тима. Тя се водеше сред дългогодишния началник на отбора Рос Браун и един от главните акционери в екип Мансур Ожех.

„ Когато пристигнах тук моралът беше на доста ниско равнище, нямаше никакво доверие вътре в тима. Всеки се държеше като отговорен до доказване на противното, стилът на работа беше подобен. Нямаше екипен дух.

„ Всичко това започваше още от върховете на ръководството. Нямаше никакво действително ръководство на тима, тъй като всички се опитваха да се надцакат един различен. Все едно тимът нямаше управление.

„ Не мисля, че винатa за тази обстановка беше на единствено един човек. Просто имаше един ръб на шефовете, където имаше доста вътрешни борби, което се отразяваше и на целия тим. Имаше тотална липсва на доверие и убеденост в отбора.

„ Знаех, че в предишното този тим е печелил доста победи и надпревари. Просто виждах, че всички би трябвало да стартират да работят дружно и да си върнат увереността. Това лиши известно време, само че най-малко от тази гледан точка в този момент всичко е наред “, изясни Браун.

От идването на Браун в Уокинг Макларън показва напредък, най-много след раздялата с Хонда в края на 2017 година. След това английският отбор си партнира с Рено сред 2018 и 2020, преди през 2021 да се завърне към моторите на Мерцедес.
 Хонда: Твърде доста взаимоуважение докара до проблемите ни с Макларън Хонда: Твърде доста взаимоуважение докара до проблемите ни с Макларън
Именно по време на годините с Рено пристигна и най-хубавото класиране на Макларън в конструкторския шампионат за последните 10 години. През 2020 английският отбор приключи на 3-то място в отборното класиране, след което през 2021 приключи 4-ти, а през миналия сезон 2022 се класира 5-ти.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР