Изпълнителният директор на Левски – Павел Колев – зададе няколко

...
Изпълнителният директор на Левски – Павел Колев – зададе няколко
Коментари Харесай

Павел Колев се чуди: Трябва ли играчите да взимат заплати, като няма мачове?

Изпълнителният шеф на Левски – Павел Колев – зададе няколко доста забавни въпроса. Той стори това посредством профила си във Facebook, преди още публично да бъде оповестено отлагането на Евро 2020.

„ ЕВРО 2020 трябваше да генерира за УЕФА доходи от към 2,2 милиарда евро.
Организационни разноски – 700 млн. евро
Награден фонд – 371 млн. за 24 страни-финалисти
Компенсации за клубовете с национали – 200 млн.
Солидарност за 55 федерации – 775 млн.

Сами преценете какъв брой е вярна информацията, че УЕФА щяла да желае от клубовете 300 млн. поради отлагането на европейското. Всъщност, това, което ще стане през днешния ден, е, че УЕФА ще се опита да разпредели калкулирания скок в разноските поради отлагането на ЕВРО 2020 (около 300 млн.) сред себе си, федерациите и клубовете. Първенството ще бъде отсрочено за 2021, което ще значи пренасяне на европейското за младежи до 21 година, както и две шампионати на ФИФА, планувани за 2021 година:
1. Световното за жени;
2. Световното клубно състезание (златната мина на Инфантино, която трябваше да тръгне в Китай следващата година и да засенчи Шампионска лига);
Повечето федерации желаят доиграване на националните шампионати до края юни – началото на юли 2020 година Клубовете – също, а това устройва УЕФА, тъй като ще може да завърши с Шампионска лига и Лига Европа. За да се случи това, шампионатите и шампионатите би трябвало да се възобновят най-късно сред 10 и 15 май. Никой сега не знае дали това ще е допустимо.

И още няколко въпроса, на които никой няма отговор сега:
1. Какво се случва с клубовете, които два месеца няма да имат доходи, само че ще имат разноски? Дори и при възобновяване на шампионатите, евентуално мачовете ще се играят при закрити врата, което значи – без ticketing.
2. Играчите би трябвало ли да получават заплати, в случай че не играят мачове и не упражняват?
3. Ще могат ли футболисти с изтичащи на 30 юни контракти (у нас напътствието на БФС е да се подписват контракти до 10 юни) да играят за клубовете си след тази дата?
И още куп въпроси, на които ще се търсят отговори в конферентните диалози на УЕФА с EPFL, ECA, FIFPro, след което и с 55 национални асоциациии “, написа „ синият “ началник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР