Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде “специален брифинг без

...
Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде “специален брифинг без
Коментари Харесай

Пред избрани медии и без микрофони: Иво Ивков показа оферти за играчи на “Левски”

Изпълнителният шеф на Левски Иво Ивков даде “специален брифинг ” без камери и микрофони пред определени медии, на който заяви детайлности към придобилите спорна популярност оферти за Хосе Кордоба и Андриан Краев, написа

Вече от дни шефът е в неприсъствен спор с боса си Наско Сираков дали е имало такива оферти, като неприемането им бе посочено като огромна неточност от Ивков и част от почитателите, най-много поради задълженията към Национална агенция за приходите, за които в този момент клубът събира пари от последователите.

Сираков назова изказванията “класическа неистина ” - в “Левски ” не били получавани такива предложения. Имало от съветския “Сочи ”, само че поради обстоятелството, че притежателят му бил под наказания поради непосредственост с Владимир Путин, приемането на такава оферта означавало нова “Казанска спекулация ”.

На това обърнали внимание Национална агенция за приходите и банка, в която очевидно са запорираните сметки на клуба. Това разкри Сираков в изявление за Българска национална телевизия в неделя.

Така Ивков още веднъж взе думата, като държеше да потвърди, че не е “класически измамник ”.

Изпълнителният шеф сподели, че е имало оферта за Хосе Кордоба от датския “Брьондби ” за 1,8 милиона евро и втора такава за 2 милиона. Сираков изискал от него да желае още пари, само че той отказал.

За Андриан Краев е имало питане от унгарския “Фехервар ” за 600 000 евро, която е можело да стигне до 750 000.

От съветския “Сочи ” предложили 2 милиона и половина за Кордоба, само че българска банка е посъветвала шефовете на “Левски ”, че не е доста добре да се прави бизнес с руския клуб. Вариантът е бил със характерна уговорка в контракта, съгласно която, в случай че футболистът внесе фиксирана сума, може да  разтрогне контракта си с клуба.

Ивков разкри, че е преговарял с някогашния панамски клуб на Кордоба, защото му се дължи 25% от предстоящ трансфер на бранителя и те са били склонни да понижат %. 

Изпълнителният шеф на " сините " сподели, че бил в Дубай, с цел да се срещне с някогашния притежател Васил Божков, който му е споделил да не се тормози, че знае къде да го откри, а отговорностите могат да се разсрочат.

Ивков позволи, че дните му в Левски може би са преброени и сподели, че от много време не поддържат връзка с мажоритарния притежател Наско Сираков. След реванша с ПАОК връзката се е нарушила, а стаите им били една до друга. Босът почнал да се меси в директното ръководство и разривът почнал от там.

Изявлението на Ивков пристигна часове, откакто шефовете на сдружението “Левски на левскарите ”, което трябваше да поеме ръководството на клуба, придобивайки мажоритарния пакет акции, желаеха оставки и настояха за промени.

Председателят Димитър Костадинов и негови съретници - проведени почитатели, приканиха който лъже за провалените прехвърляния, да си тръгне. Или Сираков, или Ивков и Стоилов въпреки това.

Според ентусиастите “Левски ” се ръководи непрозрачно. Или това става изборно. Като цяло те подлагаха на критика мениджмънта на Наско Сираков - за взети или невзети решения по всички посоки.

А че в “Левски ” цари ерес и мощните не поддържат връзка между тях, не и както преди, приказва фактът, че днешната конференция на Сираков и Стоилов бе отсрочена.

Тя бе декларирана от мажоритарния притежател през предходната седмица, само че треньорът съобщи, че няма да взе участие. На нея трябваше да се приказва за задължения.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР