Изпълнителният директор на Левски – Иво Ивков, даде пространна пресконференция,

...
Изпълнителният директор на Левски – Иво Ивков, даде пространна пресконференция,
Коментари Харесай

Иво Ивков разкри какво се случва в Левски на пространна пресконференция

Изпълнителният шеф на Левски – Иво Ивков, даде пространна конференция, на която приказва за протичащото се в клуба. Шефът на „ сините” даде обстоен финансов доклад, като приказва и по други наболели тематики, свързани с клуба от „ Георги Аспарухов”.

Той призна за сериозен инвеститорски интерес, като сега се водят договаряния, които най-вероятно ще продължат до края на годината.

На конференцията също стана ясно, че Филип Кръстев ще продължи да играе за „ сините” за още един сезон чартърен.



"Три месеца изминаха от предходната ми отчетна конференция. Обещах да върша на всеки два месеца. Малко се забавихме, само че имахме къртовска работа по лицензирането на клуба. Дадох изявление, в което засегнах огромна част докладите. В миналите три месеца се случиха толкоз доста неща. В последните 10 години не са се случвали в нашия клуб. Сезона почнал с цялостна меланхолия и приключил с доста наслада и замайване. Искам да ви поздравя за Купата на България. Честит лиценз. Дума, която ми беше втръснала и в последно време никой не ме пита. Напълно естествено е Левски да пчели купи и да не приказваме за лиценз.

От друга страна, когато поехме ръководството двете неща изглеждаха мираж. Няма да дублирам широкоизвестни обстоятелства. Затова и толкоз им се радваме. Имаме право да им се радваме и да им се усмихнем. Още един път – честито.

Дълго говорихме за гения на Стоилов, за работохолизма му и уменията му. За безпределно скъпата поддръжка на нашия общоприет спонсор. Въпреки разликите, успяхме да стиковаме нещата и да изведем Левски до тази позиция. Искам да кажа по една добра дума, тъй като освен парите са значими, за моите хора. Хората на Левски от административния екип на клуба, тъй като без тях нещата нямаше да са вероятни. Благодаря на изпитаните бойци с опита си, които заварих без да са взимали четири заплати. Те направиха къртовска работа. Те бяха в действителност изстискани със седемдневни старания в седмица. Благодаря на единствения юрист, който се оправи с големия размер на работа. Благодаря и на счетоводството на клуба. Благодаря на Пламен Петров, който е началник на клубния магазин, който в никакъв случай не е бележил такива продажби в историята си. Неговата активност не се свежда единствено до това. Благодаря и на екипа на Мъри Стоилов. Следвайки неговия безчовечен ритъм, те направиха доста за Левски. Благодаря на хората от ДЮШ, които ми дават най-голяма вяра за бъдещето.

Сега е моментът, с доза забавяне, да изкажа моята признателност към всички. Честно казано не сме подготвени за купата, само че ние и за купата не бяхме готови… Аз съм доста удовлетворен от жребия за Лига на конференциите. Мисля, че ни се падна най-хубавият противник. Нима не чакахме толкоз дълго мач против мощен тим в Европа. При всички положения ще има най-малко два футболни празника. Основните доходи са от билети за мачове, клубен магазин, абонаментни картни, тв права, реклама и така нататък Основните разноски бяха компенсации, остарели отговорности. Чистим всичко при всеки комфортен миг. Бивши треньори получиха 287 000 лв., Насиру 305 000 лв., другояче нямаше да имаме право на прехвърляния. Вече няма закъснение на заплати на административния екип на клуба, с изключение на футболистите. Няма стотинка закъснение.

За интереса към акциите на клуба...

Да има истина, има интерес от „ Юнайтед груп”. Лично аз ги потърсих като нов спонсор. Защото нашият спонсор изнемогва да извърши условията ни. Пристигна писмо в клуба, коато тази компания, изпратиха свои представители. Преди мача с ЦСКА видяха подготовка на Левски, която не са виждали и в Саутхемптън. После гледаха и мача. Изпратиха писмо за желание за придобиване на клуба. Нещата са в зародиш. Никакви заплати са се договаряли. Ние търсим ярко бъдеще за клуба. Трябва да продължим „ Левски за левскарите” това е моята фантазия. Има интерес, този развой ще продължи най-малко до Нова година. Левски би трябвало да се гордее, че сходна компания има интерес към клуба. Истината е, че аз ги потърсих като спонсори. Има писмо за желание и толкова. Разговорите не престават, няма нищо по-конкретно по тематиката.

За Филип Кръстев...

"Честит ви Филип Кръстев за още една година. Снощи късно стана факт прехвърлянето с Ломел след 2-месечни договаряния със Сити Груп и представители на белгийския клуб. Сключихме договорка, която е добра за всички. Благодаря и на футболиста за професионализма, и на неговия сътрудник Жейнов. Имаше доста по-добри оферти за него, само че той избра да остане в Левски за сума, която можем да си позволим. Увеличихме присъединяване си по неговото заплащане, само че колкото можехме да си позволим ".

Относно мачовете с ПАОК...

"В непрестанен контакт съм с сътрудниците от ПАОК. Вървим към взимане на решение да няма почитатели при гостуванията. Разговарях с нашите последователи и въпреки и насилствено, те схванаха, че това е за положителното на клуба. Години чакаха да премерят сили с една от най-големите агитки в Европа, единствено че прагматичното мислене постанова да вървим към това решение. То не е взето, само че скоро би трябвало да отговоря на сътрудниците от Гърция. Бях там пет дни, срещнах се с изпълнителния им шеф и той искаше да ме убеди какъв брой е значимо да вземем това решение. Има рекомендации на гръцката полиция и от УЕФА, въпреки и не документално. И двата клуба имат санкции и са под опасност да не вземат участие в европейските клубни шампионати. Много се оправдавам на Сектор Б, защото те са най-големите пострадали. Решението би трябвало да бъде взето на следващия ден ", сподели Ивков на конференцията си. Ще бъде затворен бранш Г и част от Сектор В, а от горната страна ще бъде обтегнат транспарант с логото на УЕФА и надпис Equal game. "

Относно отговорностите на клуба към Национална агенция за приходите

"НАП ли? Г-н Спецов изясни по какъв начин стоят нещата. Левски има съглашение до декември. Левски има огромни отговорности, само че няма такива, които да му попречат да вземе лиценз. Това е идващото предизвикателство на левскарите. Клубът не може да се оправи самичък, а клубът ще би трябвало да покрие една огромна част - желае ми се 2 000 000 и да върим към една непоклатимост. Разликата сред нас и ЦСКА, който банкрутира, е, че те имаха нещастието клубът да бъде ръководен много непрофесионално. Те бяха стигнали, че да не могат да обслужават другите си отговорности. Г-н Спецов е прав, че в случай че Левски прави същото нещо, ще последва ориста на ЦСКА. До декември би трябвало да стегне и почисти една забележителна сума. Ако акциите са незадоволителни, в случай че не намерим мощни и нови спонсори, в случай че не пристигна нещо ново, ние ще се оправим и посредством други способи. Имаме проект Б, като да вземем за пример продажба на футболисти от гръбнака на тима.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР