Изпълнителният директор на космическата компания SpaceX Илон Мъск разкри променени

...
Изпълнителният директор на космическата компания SpaceX Илон Мъск разкри променени
Коментари Харесай

Милиардерът Мъск шокира света с революционното си предложение

Изпълнителният шеф на галактическата компания SpaceX Илон Мъск разкри изменени проекти за пътешестване до Луната и Марс на последния ден на Международния конгрес на астронавтиката в Аделаида, Австралия, осведоми The Verge.



В края на речта си той излезе с в действителност необикновено заричане: потребление на същите междупланетарни ракетни системи за пътешестване на Земята на дълги дистанции.

Милиардерът показва концепцията на конгреса, пояснявайки, че " множеството дълги полети " на Земята ще бъдат 30 минути, а за " под час ще се върви на всички места на Земята " на съвсем същата цена като самолетен билет за икономическа класа.

Мъск предлага потреблението на идната мегаракета на SpaceX ( с кодовото име " Big F**king Rocket " - BFR) за извеждането на огромен галактически транспортен съд в околоземната орбита. Корабът по-късно ще каца на огромни площадки до огромни градове. Новата ракета и галактическият транспортен съд на този стадий са единствено на доктрина, само че Мъск означи, че се надява да стартира строителството на ракетата през идващите 6 до 9 месеца.

Компанията показа концепцията си на видео, на което пасажери се качват на огромен транспортен съд от пристанище в Ню Йорк, който ги кара до ракетна площадка във водата. Те се качват на същата ракета, която Мъск желае да употребява за изпращане на хора на Марс до 2024 година Но вместо да се насочват към друга планета щом изоставен атмосферата на Земята, корабът се отделя и се насочва към различен град - Шанхай. Разстоянието от 11 265 километра е взето за единствено 39 минути. Корабът навлиза в атмосферата и каца на друга платформа - сходна като тази, която компанията употребява за ракетата притежател Falcon 9.

На видеото са показани и други дестинации - от Хонконг до Сингапур за 22 минути, от Лондон до Дубай или Ню Йорк за 29 минути и от Лос Анджелис до Торонто за 24 минути.

Според Мъск корабът ще доближава скорост от към 28 968 километра в час.

Корабът ще помества сред 80 и 200 души на пътешестване.

В същото време шефът на SpaceX разгласи, че възнамеряват до 2022 година да изпратят минимум два товарни кораба на Червената планета, като подготовка за изпращане на хора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР